Άρσεναλ: Ένα γκολ σε τρία ματς θέλει ο Έντεγκααρντ για να «γράψει» ιστορία στην Premier League!

Αν κάποιος εξακολουθεί να αναρωτιέται για ποιον λόγο ο Μαρτίν Έντεγκααρντ είναι ο αρχηγός της Άρσεναλ, αρκεί να δει τι σεζόν πραγματοποιεί… Ο Νορβηγός είναι απίθανος, σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού, και πλέον, χρειάζεται μόλις ένα γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια, για να «γράψει» ιστορία στην Premier League!



Άρσεναλ: Ένα γκολ σε τρία ματς θέλει ο Έντεγκααρντ για να «γράψει» ιστορία στην Premier League!

Τίποτα στη ζωή δεν είναι τυχαίο. Όπως και στο ποδόσφαιρο. Κανείς καλός δεν χάνεται, όλα είναι στα… πόδια των ποδοσφαιριστών. Και με την ίδια λογική, οι προσπάθειες ανταμείβονται. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από τον Μαρτίν Έντεγκααρντ άλλωστε, πολύ δύσκολα θα βρούμε.

Ο Νορβηγός πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με την Άρσεναλ. Είναι ο αρχηγός της, είναι μακράν ο σταθερότερος ποδοσφαιριστής της στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, είναι ο «εγκέφαλος» αυτής της ομάδας και είναι ο παίκτης, που ανεξαρτήτως αντιπάλου, επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την ομάδα του, ανάλογα με την απόδοσή του.

Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση των «κανονιέρηδων» στην Premier League, αυτή απέναντι στη Νιούκαστλ, ο Έντεγκααρντ ήταν εκπληκτικός. Άνοιξε το σκορ με ένα υπέροχο σουτ εκτός περιοχής, που θύμισε έντονα το γκολ του κόντρα στην Τότεναμ, δημιούργησε αναρίθμητες επικίνδυνες καταστάσεις, είχε την ευκαιρία για το 2-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους, και αναδείχθηκε δικαίως πολυτιμότερος της συνάντησης, σε ένα βραβείο που ακόμη και αν κατακτούσε ο Ζορζίνιο, ο Νορβηγός δεν θα μπορούσε να αισθάνεται «ριγμένος».

Πλέον, χρειάζεται μόλις ένα γκολ στα τρία εναπομείναντα ματς της Άρσεναλ, προκειμένου να «γράψει» ιστορία. Έχει σκοράρει 15 στην φετινή Premier League και αν ξεπεράσει τον εν λόγω αριθμό, θα γίνει ο μοναδικός μέσος στα 31 χρόνια πρωταθλήματος, που θα μετρά 16+ γκολ, δίχως να έχει επιτευχθεί κάποιο από αυτά από το σημείο του πέναλτι!

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, μετρά ίδιο αριθμό γκολ με τον… περσινό Κέβιν Ντε Μπρόινε, έχει ξεπεράσει τον Γιάγια Τουρέ, τον Φρανκ Λάμπαρντ και τον Σεσκ Φάμπρεγας. Εκκρεμούν τρία ματς για τους Λονδρέζους. Αυτά απέναντι σε Μπράιτον, Νότιγχαμ Φόρεστ και Γουλβς. Και μαντέψτε… Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Μαρτίν Έντεγκααρντ σκόραρε απέναντι σε όλες, καταγράφοντας μάλιστα εκπληκτικές εμφανίσεις στο «Άμεξ», το «Έμιρεϊτς» και το «Μολινό», στο τελευταίο ματς πριν την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Δημήτρης Μανάκος