Άρσεναλ: Πρώτη για 247 ημέρες, αλλά ελπίζει πως με… 248 μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα!

Μπορεί η Άρσεναλ να βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League για 247 ημέρες. Μόλις 21 όμως χρειάζονται ώστε να γίνει το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που την «καταδιώκει» η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.



Άρσεναλ: Πρώτη για 247 ημέρες, αλλά ελπίζει πως με… 248 μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα!

Μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος με τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα; Η απάντηση είναι «όχι» και δεν επιδέχεται κάποια αμφισβήτηση. Η ιστορία άλλωστε «μιλά» από μόνη της. Πήρε πρωτάθλημα στους 98 βαθμούς, με τη Λίβερπουλ να έχει καταγράψει μόλις μία ήττα σε ολόκληρη την σεζόν. Αυτή στο «Έτιχαντ».

Πέρυσι, οι «πολίτες» πήραν τον τίτλο με 93 πόντους και με απίθανη ανατροπή στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Άστον Βίλα. Είναι δυνατόν λοιπόν μία ομάδα που έχει πράξει κάτι τέτοιο σε δύο περιπτώσεις, να μην μπορεί να μην «τριτώσει» την επιτυχία της;

Η Άρσεναλ μπορεί να το αντιληφθεί πλέον καλύτερα από όλους. Βρέθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας από την 3η αγωνιστική. Έφτασε τη διαφορά της από το σύνολο του Πεπ, έστω και με ματς περισσότερα, μέχρι και τους 8 βαθμούς.

Την άγχωσε, την πίεσε, την έκανε να πιστεύει πως φέτος η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί. Πέρασε 247 ημέρες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και 27 διαδοχικές στροφές του πρωταθλήματος, που ήταν «ακλόνητη» στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν επικρατήσει σε 24 ματς. Έχουν ηττηθεί μόλις σε τέσσερις περιπτώσεις. Και όμως, η Σίτι με μία νίκη περισσότερη, ένα ματς λιγότερο και ίδιες ήττες, πρωπορεύεται στην κατάταξη, με τη διαφορά να έγκειται στον έναν βαθμό.

Έχει 81 η Άρσεναλ και 82 οι «πολίτες». Να πώς μπορεί να χαθεί ένα πρωτάθλημα, από τη μοναδική ομάδα που είναι πίσω σου, αλλά καταφέρνει να σε φθείρει πνευματικά, όταν αρχίζει να κάνει ένα μεγάλο σερί νικών. «Έσπασε» το ρεκόρ της Άρσεναλ, των οκτώ διαδοχικών επικρατήσεων, έφτασε τις 10, την προσπέρασε και είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ακόμη και αν στην κορυφή της βαθμολογίας, βρίσκεται μόλις για… 23 ημέρες. Ούτε μήνα. Από την Πρωταπριλιά και έπειτα ανατράπηκε η κατάσταση. Αυτό πράττει η Σίτι του Πεπ, για την οποία πάντως το φινάλε δεν θα είναι απλή υπόθεση. Και η Άρσεναλ «ποντάρει» σε Έβερτον, Μπράιτον, την οποία και η ίδια πρέπει να κερδίσει, Τσέλσι και Μπρέντφορντ. Ίσως οι… 248 ημέρες έτσι, να αρκούν για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια!

Δημήτρης Μανάκος