Πεπ, έμαθες από τον περσινό εφιάλτη; Γιατί η «Βασίλισσα» είναι ξανά εδώ! (vids)

Ένα από τα μεγαλύτερα come-back στην ιστορία του Champions League. Ένα ματς που κάθε φίλαθλος της Μάντσεστερ Σίτι δεν θα λησμονήσει ποτέ. Διότι στο 89ο λεπτό προκρινόταν με νίκη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και στο 90’ και… 20’, βρισκόταν πίσω στο σκορ! Απίθανο…



Πεπ, έμαθες από τον περσινό εφιάλτη; Γιατί η «Βασίλισσα» είναι ξανά εδώ! (vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδεχόταν τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη ρεβάνς του 4-3. Είχε ηττηθεί στο «Έτιχαντ», ένιωθε τυχερή που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και στο τέλος εκείνης της ημέρας, ο Καρίμ Μπενζεμά είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό πως «θα τα πούμε στην Ισπανία».

Για 89 λεπτά, οι «πολίτες» ήταν κυρίαρχοι. Δεν είχαν απειληθεί πολύ, είχαν πάρει προβάδισμα με γκολ του Μαχρέζ και όλα έδειχναν πως η πρόκριση, με μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη, είναι πιο κοντά από ποτέ.

Σε μία στιγμή όμως, όλα είναι ικανά να ανατραπούν. Με το ρολόι να δείχνει 89 και 20’, η Ρεάλ ισοφαρίζει από κοντά με τον Ροντρίγκο. Και μόλις ένα λεπτό μετά, ο ίδιος παίκτης της έχει δώσει και προβάδισμα.

Θύμισε… μπάσκετ. Δύο κατοχές της μπάλας, δύο καλάθια-γκολ και το ματς να οδηγείται στην παράταση, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην μπορεί να το πιστέψει.

Και από τη στιγμή που η «Βασίλισσα» έστειλε την σειρά σε έξτρα – χρόνο, δεν θα μπορούσε ουδείς να της πάρει τα σκήπτρα. Ο Καρίμ Μπενζεμά σκοράρει με πέναλτι, το 3-1 είναι γεγονός και ο Πεπ «πληγώνεται» ανεπανόρθωτα.

Ένα χρόνο μετά έχει την ευκαιρία να πάρει τη ρεβάνς. Έμαθε το μάθημά του; Ίσως. Αλλά ας μην ξεχνάμε ποτέ κάτι βασικό. Απέναντί του έχει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό δεν αφαιρεί τίποτα, αλλά προσθέτει πολλά! Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα…

Δημήτρης Μανάκος