«Λίγος» ο Ζορζίνιο και «ασόβαρος» ο Τσάκα; Οι MVP της Άρσεναλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»! (vid)

Δεν αναζητούμε MVP και πρωταγωνιστές, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν γίνεται να μην ξεχωρίσουμε την εμφάνιση του Γκρανίτ Τσάκα και του Ζορζίνιο στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Εκπληκτικοί αμφότεροι, δικαίως MVP ο Ιταλός!



«Λίγος» ο Ζορζίνιο και «ασόβαρος» ο Τσάκα; Οι MVP της Άρσεναλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»! (vid)

Όταν η Άρσεναλ αποφάσιζε να πάει σε μία όχι και τόσο… δημοφιλή επιλογή και να έρθει σε συμφωνία με την Τσέλσι για τον Ζορζίνιο, πολλοί κατέκριναν τον Μικέλ Αρτέτα. Είχε ως στόχο τον Μόισες Καϊσέδο, δεν έδωσε την συγκατάθεσή της η Μπράιτον και κατέληξε να αγοράσει τον Ιταλό των Λονδρέζων, για να έχει μία έξτρα-επιλογή στο κέντρο.

Μερικούς μήνες μετά, μάλλον ο Ζορζίνιο έχει δώσει αρκετά στην Άρσεναλ, ώστε όσοι τον αμφισβήτησαν να αντιληφθούν για ποιον λόγο έχει παίξει τους μεγαλύτερους τελικούς που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Χάνει σε ταχύτητα, αλλά κερδίσει σε ταχύτητα σκέψης, είναι εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια και αισίως, η εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στη Νιούκαστλ, τον ανέδειξε δικαίως σε πολυτιμότερο της αναμέτρησης. Διότι σε όποια κατηγορία και αν πάει ο νους σας, ο Ιταλός είναι πρώτος.

Από τις αναχαιτίσεις, μέχρι τις επιτυχημένες μεταβιβάσεις και από τα τάκλιν, μέχρι τις ορθές αμυντικές τοποθετήσεις. Παντού πρώτος ο Ιταλός, σε μία εμφάνιση που αν περιλάμβανε και το γκολ επί της Άστον Βίλα ή προφανώς ένα παρόμοιο, ίσως να χαρακτηριζόταν και η καλύτερη της καριέρας του.

Δίπλα του ο «βράχος» Γκρανίτ Τσάκα. Ο ορισμός του ηγέτη, ο ορισμός του ποδοσφαιριστή που θα τα βάλει με όλους για να υπερασπιστεί τον σύλλογο που παίζει. Εκπληκτική εμφάνιση, απίθανος και ο Ελβετός, ο οποίος στο 60ο λεπτό και… κάτι, κατέγραψε το τάκλιν της σεζόν, μην επιτρέποντας στον Γουίλοκ να σκοράρει!

Δημήτρης Μανάκος