«Θρύλος» ο Ζεσούς στην Premier League: Γκολ και αήττητος για… 55 παιχνίδια, ξεπέρασε και τον Τζέιμς Μίλνερ!

Ήταν δεδομένο πως έμοιαζε θέμα χρόνου να καταρριφθεί το ρεκόρ του Τζέιμς Μίλνερ. Αυτό που ήθελε τον Άγγλο ποδοσφαιριστή να έχει σκοράρει σε 54 ματς και την ομάδα του να μην έχει ηττηθεί σε κανένα από αυτά. Το έκανε ο Γκάμπριελ Ζεσούς, στο ντέρμπι του Λονδίνου, και πλέον ουδείς στην ιστορία της Premier League συγκρίνεται με την επίδοσή του!



«Θρύλος» ο Ζεσούς στην Premier League: Γκολ και αήττητος για… 55 παιχνίδια, ξεπέρασε και τον Τζέιμς Μίλνερ!

Η Άρσεναλ επικρατεί με χαρακτηριστική ευκολία με 2-0 της Τσέλσι στο πρώτο ημίχρονο και ο Γκαμπριέλ Ζεσούς αποφασίζει να μπει στην εξίσωση της αναμέτρησης. Δεν είχε βρει δίχτυα μετά το 2-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, παίρνει τη μπάλα άψογα μέσα στην περιοχή και νικά τον Κέπα.

Πρώτα πάσαρε στον Γκρανίτ Τσάκα, μετά είδε τη μπάλα να πέφτει μπροστά του και το 10ο φετινό του γκολ σε επίπεδο Premier League είναι γεγονός, όντας καταλυτικός μετά την επιστροφή του από τον τραυματισμό που υπέστη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του προηγούμενου ημερολογιακού έτους.

Όλα δείχνουν πως με το 3-0 του πρώτου μέρους, η Άρσεναλ θα «γράψει» ιστορία απέναντι στην Τσέλσι. Όχι μόνο γιατί θα την κερδίσει σε τρεις συνεχόμενες περιπτώσεις για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια, αλλά πολύ δε περισσότερο γιατί θα επιτρέψει στον Βραζιλιάνο επιθετικό της να ξεπεράσει τον Τζέιμς Μίλνερ.

Πράγματι, έτσι και έγινε. Ο Ζεσούς έγινε ο μοναδικός πλέον παίκτης στην ιστορία της Premier League, που έχει σκοράρει σε 55 διαφορετικές αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι και την Άρσεναλ, και δεν έχει ηττηθεί ποτέ! Μετρά 50 νίκες και μόλις πέντε ισοπαλίες, με τις δύο εξ’ αυτών να προκύπτουν στο «Άνφιλντ» και κόντρα στη Γουέστ Χαμ, και ξεπερνά τον Άγγλο αρχηγό της Λίβερπουλ, που είχε σταματήσει στις… 54.

Ιστορικός λοιπόν ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, που στην πρώτη του σεζόν στο «Έμιρεϊτς» έχει καταγράψει 10 γκολ και έξι ασίστ σε 22 ματς, όντας μέλος της μοναδικής επιθετικής τετράδας στην Ευρώπη, που ξεπερνά τα 10+ γκολ, μπαίνοντας στον Μάιο…

Δημήτρης Μανάκος