Όταν ο Μίλνερ έπαιζε δεξί εξτρέμ: Η μοναδική συμμετοχή του σε γκολ κόντρα στη Μπράιτον πριν από… 14 χρόνια! (vids)

Μία «ανάσα» από τη Μπράιτον βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή ο Τζέιμς Μίλνερ, ο οποίος φαίνεται πως θα αποτελέσει μαζί με τον Ζοάο Πέδρο, τις δύο πρώτες μεταγραφές των «γλάρων» ενόψει καλοκαιριού. Το ερώτημα είναι… Τους έχει «πληγώσει» ποτέ; Η απάντηση είναι «ναι», μία φορά, πριν από 14 χρόνια, όταν έπαιζε ως δεξί εξτρέμ!



 Όταν ο Μίλνερ έπαιζε δεξί εξτρέμ: Η μοναδική συμμετοχή του σε γκολ κόντρα στη Μπράιτον πριν από… 14 χρόνια! (vids)

Αποτελεί το πρόσωπο των ημερών για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι πως πλέον το αήττητο σερί που τον χαρακτήριζε κάθε φορά που σκόραρε, έχει καταρριφθεί. Ο Τζέιμς Μίλνερ είχε σκοράρει σε 54 διαφορετικά παιχνίδια και δεν είχε χάσει, αλλά πλέον, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς τον ξεπέρασε, φτάνοντας τα… 55!

Από την άλλη πλευρά, ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ έχει δει αρκετά τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω της διαφαινόμενης μεταγραφής του. Αφήνει τους «κόκκινους» και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει την δεύτερη μεταγραφή της Μπράιτον ενόψει καλοκαιριού, μετά τον Ζοάο Πέδρο.

Έχει αντιμετωπίσει τους «γλάρους» σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις και είναι η μοναδική ομάδα της πρώτης οκτάδας, που δεν έχει καταφέρει να «πληγώσει» ποτέ στην Premier League. Δεν έχει σκοράρει σε καμία διοργάνωση απέναντί της, πράγμα που συμβαίνει φυσικά και με τη Νιούκαστλ, με την ειδοποιό διαφορά όμως να αφορά τις ασίστ.

Ο Μίλνερ έχει καταγράψει τέσσερις απέναντι στις «καρακάξες» και μόλις μία κόντρα στο σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Πότε συνέβη αυτό; Όταν ο νυν προπονητής της Μπράιτον ήταν… 29 χρονών και δεν είχε καν ξεκινήσει την επαγγελματική, προπονητική του καριέρα.

 

 

Γυρνάμε τον χρόνο στην σεζόν 2009-10, στις 23 Ιανουαρίου της εκείνης της αγωνιστικής περιόδου. Ο Άγγλος βρισκόταν στην Άστον Βίλα και συναντούσε τους «γλάρους» στο «Βίλα Παρκ», για τον 4ο γύρο του θεσμού. Δεν ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, αλλά πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή, στη θέση του Μαρκ Ολμπράιτον. Και με δική του ασίστ, οι «χωριάτες» έφτασαν στο 3-1 (3-2 τελικό), χάρη στο εξαιρετικό πλασέ του Φάμπιαν Ντελφ.

Αυτή είναι και η μοναδική συνεισφορά του Τζέιμς Μίλνερ σε γκολ απέναντι στη Μπράιτον. Ως δεξί εξτρέμ, το 2009. Και ήρθε η ώρα να φορέσει - όπως όλα δείχνουν - τη φανέλα της!

Δημήτρης Μανάκος