Νιούκαστλ: Μέσα στα… εκατομμύρια των Σαουδαράβων, υπάρχει και ο «ιστορικός» Κάλουμ Γουίλσον!

Οι Σαουδάραβες της Νιούκαστλ έχουν επενδύσει εξαιρετικά εδώ και 1,5 χρόνο, οι μεταγραφές τους έχουν αποδώσει στο έπακρο, αλλά ο απόλυτος πρωταγωνιστής της φετινής σεζόν είναι δεδομένα ο Κάλουμ Γουίλσον. Ένας πραγματικός αρχηγός, που αισίως «έγραψε» ιστορία στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», ξεπερνώντας ακόμη και τον Άλαν Σίρερ.



Νιούκαστλ: Μέσα στα… εκατομμύρια των Σαουδαράβων, υπάρχει και ο «ιστορικός» Κάλουμ Γουίλσον!

Προφανώς ο Αλεξάντερ Ίσακ είναι πολύ πιο ακριβός από τον Κάλουμ Γουίλσον. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως την ενέργεια που έκανε πράξη ο Σουηδός στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για την… ασίστ της σεζόν, ο Άγγλος επιθετικός δεν μπορεί να την φέρει εις πέρας.

Την ίδια ώρα, ακόμη και ο Άντονι Γκόρντον ενδέχεται να συζητιέται περισσότερο στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Αλλά όπως και να έχει, ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Νιούκαστλ φέτος, όσο… ρομαντικό και αν ακούγεται, είναι δεδομένα ο αρχηγός της. Ο Κάλουμ Γουίλσον, ο οποίος θυμίζουμε πως είναι και ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκόραρε υπό το καθεστώς της νέας εποχής των «καρακαξών».

Αισίως όμως πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, στα τρία χρόνια που αγωνίζεται με τα «ασπρόμαυρα». Έχει βρει δίχτυα σε 15 περιπτώσεις σε 26 αναμετρήσεις και είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στην Premier League κατά την διάρκεια του Απριλίου, φτάνοντας τα οκτώ τέρματα, εν αντιθέσει με τον Έρλινγκ Χάαλαντ που έχει δύο λιγότερα.

Ωστόσο, τα ρεκόρ του Άγγλου δεν σταματούν εκεί, καθώς ποτέ και… κανένας, δεν κατάφερε να σημειώσει τόσα γκολ στην Premier League για τη Νιούκαστλ, σε διάστημα ενός μήνα. Ο Άλαν Σίρερ είχε φτάσει τα επτά τον Σεπτέμβριο του 1999, αλλά 24 χρόνια μετά, ο Κάλουμ Γουίλσον τον ξεπέρασε σε διάστημα… 30 ημερών.

Πλέον μάλιστα, είναι ο μοναδικός Άγγλος επιθετικός της Νιούκαστλ που προσπερνά τον αριθμό… 14 στον 21ο αιώνα. Ο Άλαν Σίρερ ήταν ο τελευταίος που είχε σημειώσει πάνω από 15 γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο για τις «καρακάξες». Ακόμη και αυτό καταρρίφθηκε. Και όλα αυτά, από έναν ποδοσφαιριστή που κόστισε μόλις 20 εκατομμύρια, όταν αφίχθη από τη Μπόρνμουθ στις 7 Σεπτεμβρίου του 2020!

Δημήτρης Μανάκος