«Διαστημική» Μπράιτον για… Ευρώπη, στο καναβάτσο με ανατροπή η Νότιγχαμ από τη Μπρέντφορντ! (vid)

Απίθανη εμφάνιση της Μπράιτον απέναντι στη Γουλβς στο «Άμεξ», με τους «γλάρους» να επικρατούν με 6-0 και να σημειώνουν τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας τους εντός έδρας στην Premier League. Την ίδια ώρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ έμοιαζε πως θα περάσει νικηφόρα από το «Κομιούνιτι» της Μπρέντφορντ με 1-0, όλα άλλαξαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Φρανκ να επικρατεί εν τέλει με 2-1!



«Διαστημική» Μπράιτον για… Ευρώπη, στο καναβάτσο με ανατροπή η Νότιγχαμ από τη Μπρέντφορντ! (vid)

Μπράιτον για Ευρώπη. Με πέντε αλλαγές στην βασική της ενδεκάδα. Με μεγάλη κούραση να την χαρακτηρίζει, καθώς προέρχεται από συνεχόμενες αναμετρήσεις. Με έναν χαμένο ημιτελικό του FA Cup και μία απρόσμενη ήττα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Σίτι Γκράουντ». Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν την επηρέασε, με την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να καταγράφει την πιο μεγάλη της επικράτηση σε επίπεδο Premier League, σε εντός έδρας παιχνίδι.

Όλα άρχισαν στο 8ο λεπτό. Ο Ουντάβ άνοιξε το σκορ, έπειτα από τακουνάκι του Ντάνι Γουέλμπεκ, για να έρθουν ο Ενσίσο με τον Γκρος και να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

Ο πρώτος μοίρασε δύο ασίστ, ο δεύτερος σκόραρε δις στο 13’ και το 26’ και η Μπράιτον φαίνεται πως «καθάριζε» το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα εντός έδρας ματς που έχει να δώσει.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να αποφασίζει επίσης να διαδραματίσει τον δικό του ρόλο στην αναμέτρηση. Έκανε το 4-0 στο 39ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Εστουπινιάν και χρίστηκε σκόρερ για δεύτερη φορά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Ο Λοπετέγκι έβαλε στην ενδεκάδα του τρεις στόπερ, αλλά ουδείς ήταν ικανός για να ανακόψει τον Άγγλο, που σηματοδότησε το 5-0 στο 48ο λεπτό, με ωραίο σουτ εκτός περιοχής!

Από εκεί και πέρα, ο Ουντάβ σημείωσε το δεύτερο γκολ του στην βραδιά με υπέροχο σκάψιμο της μπάλας πάνω από τον Ζοσέ Σα και η Μπράιτον έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της στην Premier League!

Την ίδια ώρα, η Μπρέντφορντ ήταν ανώτερη από τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Κομιούνιτι», ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η Νότιγχαμ Φόρεστ χρειάστηκε μόλις μία στιγμή για να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Έπειτα από φάση διαρκείας που προήλθε από κόρνερ, η άμυνα των γηπεδούχων δεν απομάκρυνε και ο Ντανίλο ευνοήθηκε από τις κόντρες, για να κάνει το 1-0 πριν από την λήξη του εναρκτήριου 45αλέπτου.

Οι «μέλισσες» είχαν και στην επανάληψη την κατοχή της μπάλας, αλλά και μία πολύ μεγάλη αναποτελεσματικότητα να της διέπει, μην μπορώντας να καταγράψουν τελική προσπάθεια στον στόχο, μέχρι και την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού (6 στο πρώτο μέρος).

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι «κόκκινοι» του Στιβ Κούπερ έμοιαζαν πως θα αντέξουν και πως θα φτάσουν στους 33 βαθμούς, μετά από 34 αναμετρήσεις, αλλά ο Ιβάν Τόνεϊ είχε άλλα σχέδια, σε ένα απίθανο τελευταίο δεκάλεπτο. Ισοφάρισε στο 82', ο Ντασίλβα γύρισε το παιχνίδι στο 93' και με το τελικό 2-1, οι φιλοξενούμενοι μένουν απλώς στο +1 από τη Λέστερ, έχοντας μάλιστα και ματς περισσότερο.

Δημήτρης Μανάκος