Το απόλυτο ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν στην Premier League: Πάει και αυτό, το κατέρριψε ο Χάαλαντ!

Ήταν θέμα χρόνου και πλέον είναι και επίσημο. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League που φτάνει τα 33 γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο 38 αγωνιστικών, με τον Νορβηγό να γίνεται παράλληλα και ο πρώτος μη Βρετανός, που φτάνει τέτοια επίπεδα σκοραρίσματος μετά από 71 χρόνια.



Το απόλυτο ρεκόρ γκολ σε μία σεζόν στην Premier League: Πάει και αυτό, το κατέρριψε ο Χάαλαντ!

Εκπληκτικός Έρλινγκ Χάαλαντ. Ένα ακόμη ντέρμπι «βάφτηκε» γαλάζιο και μία ακόμη αναμέτρηση που έπρεπε να κερδίσει η Μάντσεστερ Σίτι, φέρει στον απόλυτο βαθμό την υπογραφή του.

Ο Νορβηγός ήταν εξαιρετικός απέναντι στην Άρσεναλ, κατέγραψε δύο ασίστ και στο φινάλε της συνάντησης, επισφράγισε την εμφάνισή του με την κατάρριψη ενός ακόμη ρεκόρ.

Πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, πλάσαρε με τη μία, κέρδισε για δεύτερη φορά τον Άαρον Ράμσντεϊλ φέτος και αποτελεί τον μοναδικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Premier League, που σκοράρει 33+ φορές σε μία αγωνιστική περίοδο που απαρτίζεται από 38 αναμετρήσεις.

Το ρεκόρ του Μοχάμεντ Σαλάχ αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο Αιγύπτιος προ διετίας, είχε σημειώσει 32 γκολ, αλλά τι μπορεί να πει κανείς για τον Χάαλαντ των 49 γκολ σε διάστημα 42 αναμετρήσεων, σε όλες τις διοργανώσεις φέτος με τη φανέλα των «πολιτών»;

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης μετά από 71 χρόνια σε επίπεδο αγγλικού πρωταθλήματος, που παρότι δεν είναι Άγγλος φτάνει τα 33 γκολ. Ο προηγούμενος χρονολογείται τη σεζόν 1951-52, με τον Τζορτζ Ρομπλέντο να βλέπει το ρεκόρ του να ισοφαρίζεται εν έτει 2023. Και μεταξύ μας, αν δεν το έκανε ο… φετινός Έρλινγκ Χάαλαντ, ποιος θα το έκανε;

Δημήτρης Μανάκος