Μόνο έξι ομάδες έχουν δεχθεί περισσότερα γκολ στον δεύτερο γύρο από την Άρσεναλ!

Ολοκλήρωσε το πρώτο μισό του πρωταθλήματος στη κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας μία μικρή άνεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα. Σε έναν τελείως διαφορετικό δεύτερο γύρο όμως, η Άρσεναλ διαθέτει μία από τις χειρότερες στη κατηγορία, έχει δεχθεί επτά γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια της και έχει απωλέσει έξι πολύτιμους βαθμούς!



Μόνο έξι ομάδες έχουν δεχθεί περισσότερα γκολ στον δεύτερο γύρο από την Άρσεναλ!

«Η επίθεση σου κερδίζει παιχνίδια, αλλά η άμυνα τίτλους», είχε πει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος κατέκτησε 13 φορές την Premier League στη καριέρα του! Αυτό φαινόταν ότι μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ της Άρσεναλ φέτος, αφού στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος μόνο η Νιούκαστλ είχε καλύτερο παθητικό από εκείνη.

Έτσι, βρέθηκε στο +5 από την 2η Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο. Ωστόσο, η κατάσταση… ανατράπηκε και οι «κανονιέρηδες», ενώ έχουν την ίδια απόσταση από την ομάδα του Πεπ έχουν δύο ματς παραπάνω! Στις αναμετρήσεις του δεύτερου γύρου, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχει δει την εστία της να παραβιάζεται 17 φορές και μόνο σε έξι ομάδες έχει συμβεί αυτό περισσότερες στο ίδιο διάστημα.

Οι αμυντικές της αδυναμίες εμφανείς, αφού τα 0.8 γκολ ανά αγώνα που δεχόταν έγιναν 1.2, ενώ τα xGoals εναντίον έχουν… εκτοξευθεί, από τα 0.94 ανά ματς στα 1.36! Την ίδια στιγμή, ο Άαρον Ράμσντεϊλ, ένας εκ των μεγαλύτερων πρωταγωνιστών της φέτος, έχει κάνει τα περισσότερα λάθη που οδήγησαν σε σουτ (6) στη κατηγορία!

Επιπλέον, η απουσία του Γουίλιαμ Σαλιμπά ολοφάνερη, με την Άρσεναλ να έχει δεχθεί γκολ και στα πέντε παιχνίδια που έχει απουσιάσει. Στα τρία πιο πρόσφατα, έχει ισάριθμα ανεπιτυχή αποτελέσματα, τα οποία της έχουν κοστίσει έξι βαθμούς. Προηγήθηκε 2-0 απέναντι σε Λίβερπουλ (09/04) και Γουέστ Χαμ (16/04), αλλά δεν άντεξε αμυντικά και τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα (2-2).

Και ήρθε και το... κερασάκι στη τούρτα, το ματς της Παρασκευής (21/04) με τη Σαουθάμπτον. Έχανε μέχρι το 87’ με 3-1 μέσα στο «Έμιρεϊτς», στο 90’ το είχε φέρει στα ίσια και τρία λεπτά μετά είχε και δοκάρι με τον Τροσάρ!

Η πιο μεγάλη ώρα όμως πλησιάζει, καθώς αντιμετωπίζει την Σίτι την Τετάρτη (27/04) και αν συνεχίσει να λειτουργεί έτσι αμυντικά, ο Χάαλαντ μπορεί να κάνει άλλο ένα πάρτι και να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τα 34 γκολ σε μία σεζόν των Άλαν Σίρερ και Άντι Κόουλ, αφού υπολείπεται δύο…

Χρήστος Σκούρας