Οι 5+1 στιγμές της 32ης αγωνιστικής της Premier League: Ιστορική Νιούκαστλ, αυτοκαταστροφική Άρσεναλ!

Από τη «γκέλα» στην απίθανη ανατροπή της Άρσεναλ που έμεινε ημιτελής και από την «εξάρα» της Νιούκαστλ στην πρώτη επικράτηση του Ντιν Σμιθ στον πάγκο της Λέστερ. Λιγότερα παιχνίδια, αλλά αρκετό θέαμα στην 32η αγωνιστική της Premier League, με το England365 να σας παρουσιάζει όσα έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο που παρήλθε.



Οι 5+1 στιγμές της 32ης αγωνιστικής της Premier League: Ιστορική Νιούκαστλ, αυτοκαταστροφική Άρσεναλ!

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που παρήλθε στην Premier League να ήταν «φτωχό», αν αναλογιστεί κανείς πως τέσσερις ομάδες είχαν υποχρεώσεις και για το Κύπελλο Αγγλίας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η 32η αγωνιστική δεν μας… ικανοποίησε.

Ήταν τέτοια τα αποτελέσματα άλλωστε που για μία ακόμη «στροφή» σε επίπεδο πρωταθλήματος, βγήκαν τα κομπιουτεράκια και προέκυψαν νέα σενάρια, τόσο αναφορικά με τον υποβιβασμό, όσο και πολύ δε περισσότερο με την κατάκτηση του τίτλου.

Η «γκέλα» της Άρσεναλ ήταν απρόβλεπτη, η Μάντσεστερ Σίτι… χαμογελούσε, βλέποντας το 3-3 της Σαουθάμπτον στο «Έμιρεϊτς», η Νιούκαστλ «διέλυε» την Τότεναμ και η Λίβερπουλ, παρότι ζορίστηκε, κατάφερε να επικρατήσει με 3-2 της Νότιγχαμ Φόρεστ στο «Άνφιλντ».

Ποιες είναι ωστόσο οι σπουδαιότερες στιγμές που κρατάμε από την 32η αγωνιστική της Premier League;

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά από την αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Σαουθάμπτον. Οι Λονδρέζοι δέχθηκαν γκολ για δεύτερη φορά φέτος πριν την συμπλήρωση του ενός λεπτού, βρέθηκαν να χάνουν δις με δύο γκολ διαφορά, αλλά αρνήθηκαν να ηττηθούν.

Ισοφάρισαν εν τέλει σε 3-3 στο 90’, εκκρεμούσαν οκτώ λεπτά καθυστερήσεων, έκαναν ό,τι περνούσε από τα πόδια τους, αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι. Ούτε στον Ρις Νέλσον, που πήγε όπως και στο παιχνίδι με τη Μπόρνμουθ να γίνει… ήρωας, ούτε στον Τροσάρ, το σουτ του οποίου κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Περνάμε στη Λίβερπουλ, από τη στιγμή που η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αγωνίζονταν σε δύο διαφορετικές ημέρες στο Wembley, με φόντο τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Σημαντική νίκη για το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ, με 3-2 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ, σε ένα ματς που επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά φέτος πως η Premier League είναι το πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Ο Ντιόγο Ζότα ήταν ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σκόραρε για 2η σερί αγωνιστική δύο φορές, για να έρθει ο Μοχάμεντ Σαλάχ και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Από εκεί και πέρα, το αποτέλεσμα της αγωνιστικής είναι δεδομένα αυτό της Νιούκαστλ με την Τότεναμ. Την «διέλυσε» στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με το τελικό 6-1 να φέρνει στο μυαλό των φίλων των «καρακαξών» το… 7-1, του 1996. Απίθανη η ομάδα του Έντι Χάου, που προηγήθηκε με 3-0 στο 9ο λεπτό και με… 5-0 στο 22’, στην δεύτερη πιο γρήγορη περίπτωση στην ιστορία της Premier League, που ένας σύλλογος σκόραρε πέντε φορές, σε λιγότερο από 23 λεπτά!

Συνεχίζει απτόητη η Άστον Βίλα. Μπορεί να μην έχει αντικειμενικά μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, αν αναλογιστεί κανείς πως ακόμη και με το «ντεμαράζ» που πραγματοποιεί, δύσκολα θα προλάβει κάποια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, όμως η ομάδα του Ουνάι Έμερι έχει λησμονήσει τι πάει να πει «ήττα».

Βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μπρέντφορντ, όμως ισοφάρισε στο φινάλε με τον Ντάγκλας Λουίζ και σηματοδότησε την 10η διαδοχική αναμέτρησή της σε όλες τις διοργανώσεις, που δεν φεύγει με άδεια χέρια από το εκάστοτε ενενηντάλεπτο.

Η πρώτη νίκη του Ντιν Σμιθ στο 600ο του παιχνίδι στους προπονητικούς πάγκους είναι γεγονός. Πειστική εμφάνιση, ανατροπή και 2-1 τελικό σκορ στο «Κινγκ Πάουερ», με τις «αλεπούδες» να πανηγυρίζουν την πρώτη τους επικράτηση με τον νέο τους προπονητή στην τεχνική τους ηγεσία.

Όσον αφορά τη στιγμή που ξεχωρίζουμε από την αγωνιστική της Premier League; Το γεγονός πως στο 88ο λεπτό η Άρσεναλ έχανε με 3-1 από τη Σαουθάμπτον, και 120 δευτερόλεπτα είχε ισοφαρίσει. Είναι εκπληκτικό, αν σκεφτεί κανείς την πίεση των παικτών της και το γεγονός πως αρκετοί φίλοι της είχαν ξεκινήσει ήδη να αποχωρούν από το γήπεδο.

Δημήτρης Μανάκος