Ριγιάντ Μαχρέζ: Ο πρώτος που σημειώνει χατ-τρικ σε ημιτελικό Κυπέλλου στην ιστορία του… Wembley! (vid)

Απίθανος Ριγιάντ Μαχρέζ, εκπληκτική Μάντσεστερ Σίτι και άνετη πρόκριση στον τελικό του FA Cup, όπου και θα συναντήσει μία εκ των Μπράιτον ή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Έγραψε» ιστορία με την εμφάνισή του ο Αλγερινός, που έγινε ο πρώτος παίκτης στον 21ο αιώνα που σημειώνει χατ-τρικ σε ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας.



Ριγιάντ Μαχρέζ: Ο πρώτος που σημειώνει χατ-τρικ σε ημιτελικό Κυπέλλου στην ιστορία του… Wembley! (vid)

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να μην έχει θέσει ως προτεραιότητα την πρόκριση στον τελικό του FA Cup ή την κατάκτηση του θεσμού, καθώς η Premier League και το Champions League είναι αυτά που την απασχολούν κατά βάση, όμως ο Ριγιάντ Μαχρέζ δεν είχε την ίδια άποψη.

Άνοιξε το σκορ από το σημείο του πέναλτι στο πρώτο μέρος, έκανε το 2-0 στο 63ο λεπτό, πηγαίνοντας απλώς… ευθεία, για να κάνει τρία τα γκολ του τέσσερα λεπτά μετά, εκμεταλλευόμενος την άψογη μεταβίβαση του Τζακ Γκρίλις.

 

 

Με το τρίτο του γκολ, ο παίκτης του Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας που σημειώνει χατ-τρικ στον ημιτελικό του θεσμού στο Wembley και ο μοναδικός που έχει πετύχει κάτι τέτοιο συνολικά στον 21ο αιώνα.

Ποιος ήταν ο προηγούμενος; Ο Άλεξ Ντόουσον το 1958, στην αναμέτρηση της Φούλαμ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Χάιμπουρι» και στο τελικό 5-3 των «κόκκινων διαβόλων».

Τότε βέβαια το τρόπαιο δεν έμελλε να καταλήξει στο Μάντσεστερ, καθώς η Μπόλτον επιβλήθηκε με 2-0 στον τελικό. Μήπως όμως το χατ-τρικ του Μαχρέζ έχει διαφορετική κατάληξη και η επιστροφή της Σίτι στον τελικό μετά από μία τετραετία, συνδυαστεί και με κατάκτηση; Οψόμεθα…

Δημήτρης Μανάκος