Ένα δοκάρι μακριά από το έπος: Η Άρσεναλ έκανε σε 120 δευτερόλεπτα ό,τι δεν μπορούσε σε… 90 λεπτά! (vids)

Φτάσαμε στο σημείο που η Άρσεναλ ήθελε να αποφύγει. Να πάει δηλαδή στο «Έτιχαντ» με μοναδικό στόχο τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που πλέον δεν της κάνει… ούτε η ισοπαλία. Ακόμη και αν επέστρεψε από την «κόλαση» στην αναμέτρηση με τη Σαουθάμπτον, κάνοντας το 3-1 κατά της, 3-3, έχοντας και δοκάρι για την ολική ανατροπή.



Ένα δοκάρι μακριά από το έπος: Η Άρσεναλ έκανε σε 120 δευτερόλεπτα ό,τι δεν μπορούσε σε… 90 λεπτά! (vids)

Το ρολόι δείχνει 88’. Η Άρσεναλ βρίσκεται πίσω στο σκορ με τη Σαουθάμπτον με δύο γκολ διαφορά, για δεύτερη φορά στο παιχνίδι. Το 3-1 κατά της είναι προφανές πως σηματοδοτεί μία… κηδεία.

Είναι απίθανο να γυρίσει το ματς, ακόμη και αν ο χρόνος των καθυστερήσεων είναι μεγάλος, όπως αναμενόταν. Ουδείς το πίστευε, ο κόσμος αποχωρούσε από το «Έμιρεϊτς».

Και εκεί, εμφανίστηκε ο αρχηγός της. Ο Μαρτίν Έντεγκααρντ, ο οποίος με ένα εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Μπαζούνου, μείωσε σε 3-2 και έβγαλε με μία κραυγή, ολόκληρη την ένταση από μέσα του.

Οι Λονδρέζοι μειώνουν και προτού μπορέσει η Σαουθάμπτον να αντιληφθεί τι συνέβη, έχει ήδη… ισοφαριστεί. Μοναδική πάσα του Τροσάρ κάτω από τα πόδια του Γουόρντ Πράους, «στρώσιμο» του Ζεσούς στον Νέλσον, σουτ, απόκρουση του Μπαζούνου και 3-3 από τον Μπουκάγιο Σάκα.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έπραξε σε… 120 δευτερόλεπτα, ό,τι δεν μπορούσε σε ολόκληρη την αναμέτρηση. Και εν συνεχεία στάθηκε άτυχη. Το σουτ του Βέλγου με το αριστερό κατέληξε στο δοκάρι, ο Νέλσον είδε την προσπάθειά του να κοντράρει και οι «κανονιέρηδες» έμειναν στην ισοπαλία για τρίτο διαδοχικό ματς.

 Ναι, ενδέχεται αυτή να είναι καταδικαστική. Αλλά αν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, καλύτερα μην το χάσεις. Και αυτό ακριβώς έκανε η Άρσεναλ!

Δημήτρης Μανάκος