Ο Χάαλαντ ισοπέδωσε την Μπάγερν σπάζοντας την «κατάρα» (vid)

Μέχρι τις φετινές συναντήσεις τους, ο Έρλινγκ Χάαλαντ συνεχώς έφευγε από το γήπεδο ηττημένος όταν κοντραριζόταν με την Μπάγερν Μονάχου. Τώρα, όχι μόνο πήρε νίκη απέναντι στους Βαυαρούς, αλλά τους έστειλε… πίσω στο σπίτι τους, για να συνεχίσει η Σίτι στα ημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.  



Ο Χάαλαντ ισοπέδωσε την Μπάγερν σπάζοντας την «κατάρα» (vid)

Ο Νορβηγός σούπερ σταρ στο πρώτο παιχνίδι, όσο χαμένος κι αν ήταν στο πρώτο ημίχρονο, έκανε… ρελάνς και είχε ασίστ και γκολ στο δεύτερο μέρος για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 των «πολιτών» κόντρα στο σύνολο του Τόμας Τούχελ.

Το σκορ αυτό πρόσφερε ασφάλεια στην αρμάδα του Πεπ, όμως, οι Βαυαροί έδειξαν στην ρεβάνς ότι δεν παραιτούνται ποτέ και η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να έχουν αγχώσει τρομερά το αγγλικό κλαμπ.

Ο Χάαλαντ έχασε πέναλτι για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια, ήταν το πρώτο του μετά από 18 εύστοχες εκτελέσεις, είχε φάση στην οποία βιάστηκε να κάνει κακό σουτ αντί να ετοιμάσει γκολ για τον Ντε Μπρόινε, αλλά την εκδίκησή του την πήρε.

Σώριασε τον κάκιστο – γι’ ακόμα μια φορά – Ουπαμεκανό στο έδαφος, σκόραρε και έδειξε σε όλους να σωπάσουν. Και μπορεί ο Κίμιχ ν’ απέτρεψε την δεύτερη ήττα για την Μπάγερν, όμως, ο Viking θριάμβευσε απέναντι στην ομάδα η οποία του δημιουργούσε προβλήματα και τον «πλήγωνε» στην εποχή της παρουσίας του στην Ντόρτμουντ.

Έπειτα από τις 7 ήττες σε ισάριθμα ματς πριν από τα φετινά των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Χάαλαντ με δυο τέρματα και μια ασίστ, έβγαλε νοκ-άουτ την Μπάγερν!

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης