Το ξεκίνημα του Λάμπαρντ στον πάγκο της Τσέλσι είναι το χειρότερο στην ιστορία του συλλόγου!

Η δεύτερη θητεία του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο της Τσέλσι, έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού έχει ηττηθεί και στα τέσσερα παιχνίδια του. Αυτό, δεν έχει συμβεί σε κανέναν άλλο, στα 118 χρόνια ιστορίας του κλαμπ.  



Το ξεκίνημα του Λάμπαρντ στον πάγκο της Τσέλσι είναι το χειρότερο στην ιστορία του συλλόγου!

Ο Τοντ Μποέλι έφερε προσέλαβε τον Λάμπαρντ για να βοηθήσει και να διαχειριστεί το ρόστερ μέχρι το τέλος της χρονιάς, αφού είχε συνεργαστεί με αρκετούς παίκτες στο πρώτο του πέρασμα από την ομάδα (2019-2021).

Ωστόσο, η δική του προσθήκη δεν της έχει δώσει ακόμη μία νέα πνοή και η αρχή του στην άκρη του πάγκου, αποτελεί την χειρότερη στην ιστορία του συλλόγου.

 

Είναι ο πρώτος προπονητής, στα 118 χρόνια ιστορίας της Τσέλσι, όπου χάνει και στα τέσσερα πρώτα του παιχνίδια, μετά και την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (2-0, 18/04).

Η εικόνα της ομάδας του μπορεί να ήταν βελτιωμένη, αλλά οι παίκτες του δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα να οριστικοποιηθεί ο αποκλεισμός από το Champions League.

Στο πρώτο ματς της επιστροφής του, ηττήθηκε με 1-0 από τη Γουλβς στο «Μολινό», από ένα καταπληκτικό γκολ του Ματέους Νούνιες, ενώ ανάλογη ήταν η συνέχεια. 

Ακολούθησε το 2-0 από τη Ρεάλ στο πρώτο ματς στη Μαδρίτη. Έπειτα, η Μπράιτον (15/04) την νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Λονδίνο (2-1), ούσα η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια, η Τσέλσι έχει σκοράρει μόλις μία φορά και έχει δεχθεί επτά τέρματα. Το αρνητικό αυτό ξεκίνημα δυσκολεύει το έργο του Λάμπαρντ, με τους «μπλε» να βρίσκονται στην 11η θέση της κατάταξης της Πρέμιερ Λιγκ και 10 βαθμούς μακριά από την 7η θέση, που μπορεί στο τέλος της σεζόν να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

 

Το πρώτο του πέρασμα από την ομάδα είχε ξεκινήσει με παρόμοιο τρόπο, αλλά ολοκληρώθηκε διαφορετικά. Την εκτός έδρας ήττα με 4-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ακολούθησαν ο χαμένος τελικός του ευρωπαϊκού Super Cup από τη Λίβερπουλ στα πέναλτι και η ισοπαλία με τη Λέστερ. Στο τέταρτο παιχνίδι, όμως, πήρε τη πρώτη του νίκη, με 3-2 επί της Νόριτς στο «Κάροου Ρόουντ».

Χρήστος Σκούρας