Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Πλέον στη Λίβερπουλ κατάλαβαν πως ο Τρεντ είναι χαφ!

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ ήταν καταπληκτικός στο ρόλο του ως ελεύθερος αμυντικός στην μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ στο νικηφόρο 6-1 της ομάδας του Κλοπ στο «Έλαντ Ροουντ» με τη Λιντς και πλέον όλοι συζητούν για το αν πρέπει να καθιερωθεί εκεί! Χαίρομαι γιατί το έγραφα από τις 13 Απρίλη του 2021 και έμοιαζε μονόδρομος και για τους «κόκκινους» και για τον ίδιο! Φτάνοντας τις 50 ασίστ στην καριέρα του είναι ξεκάθαρο πως τα επόμενα χρόνια η θέση του είναι στα χαφ, εκεί απ' όπου άλλωστε είχε ξεκινήσει στις ακαδημίες! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Κάλλιο αργά παρά ποτέ: Πλέον στη Λίβερπουλ κατάλαβαν πως ο Τρεντ είναι χαφ!

Σε εκείνο το κομμάτι πριν 24 μήνες επέμενα πως αυτή η κίνηση μετατόπισής του στα χαφ θα βοηθούσε και στο να σταματήσει η γκρίνια σχετικά με την ικανότητα του Αλεξάντερ Άρνολντ να αμύνεται! Έγραφα επακριβώς: 

«Με τον Βαϊνάλντουμ να είναι ήδη στην πόρτα της εξόδου, τον Χέντερσον τραυματία αρκετά συχνά και τον Τζέιμς Μίλνερ να μεγαλώνει, η λύση στην Λίβερπουλ είναι ξεκάθαρη και μπροστά της!

Εάν ο Κλοπ πιστεύει πως ο Άρνολντ είναι αρκετά καλός για να γίνει ο κορυφαίος παίκτης στο Λίβερπουλ, αυτή είναι η στιγμή για να κάνει την κίνηση και ο ίδιος ο παίκτης θα απαλλαγεί και από τη γκρίνια που ακολουθεί τις εμφανίσεις του ανασταλτικά. 

Η ποιότητά του είναι τέτοια που αυτό που θα κερδίσει η Λίβερπουλ με την μετατόπισή του στο κέντρο, δεν πρόκειται να το χάσει στην άμυνα. Θα βελτιώσει και την συνολική του εικόνα, δεν θα ακούει άδικες κριτικές και έχει την ικανότητα να σκοράρει όπως φάνηκε στο παιχνίδι με την Άστον Βίλα γιατί δεν φοβάται! 

Η λύση πλέον είναι προφανής και το αύριο σε αυτή την περίπτωση για ένα παιδί που ήδη έχει κατακτήσει τίτλους και σε εγχώριο και σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί να περιμένει!».

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερα κομμάτια στην Αγγλία αναφέρονται στην προοπτική να αγωνίζεται πια ως χαφ ο Τρεντ! Ένα άρθρο στην εφημερίδα «I» την περασμένη Τρίτη έκανε λόγο για ξεκάθαρη απόδειξη πως ο Αλεξάντερ Άρνολντ πρέπει να παίζει χαφ, μετά την απόδοση του με την Άρσεναλ μόλις άλλαξε θέση στο «Άνφιλντ». 

Συγγνώμη, αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό τουλάχιστον από την χρονιά που η Λίβερπουλ πήρε το πρωτάθλημα το 2020, ήταν ξεκάθαρο πως τα καλύτερα παιχνίδια του θα τα κάνει από τη στιγμή που είναι ελεύθερος στον χώρο του κέντρου.

Δε χρειαζόταν να φτάσουμε στο 2023 για να το καταλάβει κανείς και απορεί κάποιος ακόμα και με τον ίδιο τον Κλοπ γιατί άργησε τόσο πολύ να το αντιληφθεί!

Εκείνο το κομμάτι που είχα γράψει αμέσως μετά από μία φοβερή εμφάνιση που είχε κάνει, με ελεύθερο ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο πάλι στη μεσαία γραμμή, σε μια νίκη με ανατροπή της Λίβερπουλ με την Άστον Βίλα (2-1) με τον ίδιο να πετυχαίνει το κρίσιμο γκολ στις καθυστερήσεις!

Ήταν το ματς που τελείωνε το τραγικό σερί της Λίβερπουλ με τις έξι συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, χωρίς κόσμο στην εξέδρα, την σεζόν 2020 – 21. Και όμως δεν χρησιμοποιήθηκε ξανά σε αυτήν την θέση για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα!

Έγραφα επίσης στο ίδιο κομμάτι τον Απρίλη του 2021:

«Πριν κάνει ντεμπούτο ως ακραίος μπακ στην πρώτη ομάδα,  ήταν κεντρικός μέσος. Όπως είπε ο Ίαν Μπάριγκαν, προπονητής του Άρνολντ στην ομάδα κάτω των επτά ετών στο Country Park, ο Τρεντ έπαιζε πάντα στα χαφ επειδή ήταν ο καλύτερος παίκτης!

Το επαγγελματικό επίπεδο είναι ουσιαστικά διαφορετικό θα πείτε. Και όμως οι καλύτεροι παίκτες παίζουν ακόμα στο κέντρο του γηπέδου. Απλούστατα γιατί εκεί κρίνεται το παιχνίδι. Πρέπει να είσαι καλός για να παίζεις μέσα, γιατί είναι ένα παιχνίδι 360 μοιρών. 

Ένας καλός ακραίος μένει στις γραμμές παίζοντας ένα παιχνίδι 180 μοιρών. Είναι πιο δύσκολο να είσαι εκεί που «καίει» η μπάλα».

Η ερώτηση λοιπόν από δω και πέρα είναι η εξής: ο Κλοπ βλέπει ακόμα ως ένα μπακ τον Τρεντ ή η θέση του θα είναι επίσημα στα χαφ;

Εννοείται πως η Λίβερπουλ πρέπει να βγει στην αγορά και ν’ αποκτήσει μέσους. Ο Αλέξις Μακ ‘Αλιστερ και ο Καϊσέδο της Μπράιτον, όπως και ο Γκράφενμπερχ της Μπάγερν είναι πολύ καλές λύσεις, αλλά προσθέτοντας και τον Άρνολντ στη μεσαία γραμμή η Λίβερπουλ μπορεί να αλλάξει την εικόνα της εντελώς τη νέα  σεζόν!

Χωρίς υπερβολή, ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ μπορεί να αποτελέσει για την Λίβερπουλ ό,τι υπήρξε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε  για τη Μάντσεστερ Σίτι όλα αυτά τα χρόνια!

Φυσικά στις καλοκαιρινές μεταγραφές θα χρειαστεί και ένας δεξιός μπακ που θα μπορεί να αγωνιστεί πια βασικός στη κενή θέση που αφήνει ο Άρνολντ. Φυσικά μπορεί και να αγωνιστεί με τριάδα στην άμυνα, κάτι που δοκίμασε στο ματς με την Λιντς  ο Κλοπ. Ωστόσο αυτό έχει τον κίνδυνο να εγκλωβιστεί ο Ρόμπερτσον. Να μην μπορεί δηλαδή να παίξει την αριστερή πλευρά έτσι όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια, κάτι που δεν θα συμβεί με ομάδες όπως η Λιντς, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις με τη Σίτι για παράδειγμα. 

Είναι ευχάριστο πάντως που πλέον όλο και περισσότεροι έχουν αντιληφθεί πως εγκλωβίζοντας τον Αλεξάντερ Άρνολντ στον ρόλο του δεξιού μπακ και υποχρεώνοντάς τον να αμύνεται, η Λίβερπουλ έχανε την δημιουργική του πλευρά σε ματς που τη χρειαζόταν! Κάλλιο αργά παρά ποτέ που λένε και η εικόνα του να ευχαριστιέται το ματς στη μεσαία γραμμή ήταν η επιβεβαίωση της κοινής λογικής.