Χαοτική η απόσταση του Χάαλαντ από τους υπόλοιπους σκόρερ της Ευρώπης (vid)

Τα 47 γκολ του σε 40 παιχνίδια, από μόνα τους δείχνουν πόσο έχει ξεφύγει ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Όμως, αν βάλουμε δίπλα και τους υπόλοιπους μεγάλους σκόρερ της φετινής σεζόν στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα αντιληπτό ότι ο Νορβηγός κινείται σε άλλα επίπεδα μόνος του, δίχως να μπορεί να κοιτάξει πίσω του για να δει αν τον ακολουθούν...  



Χαοτική η απόσταση του Χάαλαντ από τους υπόλοιπους σκόρερ της Ευρώπης (vid)

Ο στράικερ ολκής της Μάντσεστερ Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει πετύχει 47 γκολ. Στην πρώτη του σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Εκεί όπου προτού πατήσει κάποιος το πόδι του εκφράζονται αμφιβολίες λόγω του επιπέδου των παικτών και των σκληρών αμυντικών.

Κι όμως, ο Χάαλαντ απλά κάνει τον κόσμο να τον χαζεύει και να τα περιμένει όλα από εκείνον, προκαλώντας έκπληξη σε κάθε διαφορετικό παιχνίδι στο οποίο δίνει το «παρών». Δεν είναι λίγα, δα, τα 14 γκολ στα 6 τελευταία του ματς!

Η τεράστια ποιότητα του Νορβηγού δεν είναι μονάχα οι δικοί του αριθμοί, αλλά και οι αριθμοί των υπόλοιπων στην Ευρώπη που ... κάνουν τα δικά τους πράγματα στις ομάδες τους. Και μπορεί ο Μπαπέ να έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Παρί Σεν Ζερμέν σε επίπεδο πρωταθλήματος το βράδυ του Σαββάτου με τα 139 τέρματα στα 24 του χρόνια, όμως, για φέτος μετράει 31 γκολ.

Ακόμα πιο κάτω, ο – αυτή την περίοδο – τραυματίας, Μάρκους Ράσφορντ με 28, ένα λιγότερο έχει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, στα 26 είναι ο τρομερός Μπενζεμά, στα 25 ο Χάρι Κέιν με τον εξαιρετικό Βίκτορ Οσιμέν της Νάπολι, ενώ, στα 24 βρίσκεται ο Μοχάμεντ Σαλάχ.

Και ως απάντηση σε όλα αυτά, ο Χάαλαντ έχει 47. Κινείται αλλού... Άπιαστος!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης