Ο Χάαλαντ έγινε νέο «φαινόμενο» θυμίζοντας χρυσές εποχές του Ρονάλντο!

Αυτό το παιδί μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος μπορεί να κάνει πράγματα που ούτε έχει φανταστεί ο ποδοσφαιρικός πλανήτης! O Χάαλαντ έφτασε σε επίπεδα σκοραρίσματος... Ρονάλντο, από τις χρυσές εποχές του Βραζιλιάνου θρύλου, στην Βαρκελώνη!  



Ο Χάαλαντ έγινε νέο «φαινόμενο» θυμίζοντας χρυσές εποχές του Ρονάλντο!

Άλλα δυο τέρματα για τον Viking που όσο επιβλητική είναι η φυσιογνωμία του, άλλο τόσο έχει μάθει απλά ν' απολαμβάνει το παιχνίδι, να σκοράρει, να πικάρει τους αντιπάλους και να χαμογελάει για να προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό σε όποιον τον έχει απέναντί του.

Έφτασε πλέον στα 47 γκολ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σε 40 παιχνίδια με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι, στην πρώτη του σεζόν στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

Σε ηλικία 22 ετών, εμφανίστηκε στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει ήδη σκοράρει 32 φορές, πράγμα που σημαίνει ότι ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση που κατείχε μέχρι πρότινος ο Μοχάμεντ Σαλάχ, σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών! Μόνο ο Άντι Κόουλ και ο Άλαν Σίρερ έχουν περισσότερα (34) από το '94 και το '95, σε πολύ διαφορετικές εποχές του νυν κορυφαίου πρωταθλήματος, αλλά και του αθλήματος γενικότερα.

Ο Χάαλαντ έχει καταφέρει να θυμίσει σε όλους και το ... «φαινόμενο». Τον σπουδαίο, Ρονάλντο.

Εκείνον που πριν από 25+ χρόνια έδειχνε κάτι ιδιαίτερο. Κάτι μοναδικό. Κάτι αξιοθαύμαστο. Από αυτό που έρχεται μπροστά στα μάτια μας μια φορά στα πολλά χρόνια.

Τότε, την αγωνιστική περίοδο 1996-1997, στα... πολύ ντουζένια του, ο Ρονάλντο με την φανέλα της Μπαρτσελόνα σε 49 ματς είχε 47 τέρματα. Και αυτό τον αριθμό των γκολ τον έφτασε ο Νορβηγός στράικερ της Σίτι σε 40 παιχνίδια. Και έχει ακόμα αρκετά μπροστά του μέχρι τη λήξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς... Ο Ρονάλντο, είχε να θυμάται εκείνα τα 47 γκολ ως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σε ηλικία 20 ετών. Με τον Χάαλαντ, ουδείς βάζει το χέρι του στην φωτιά για τους αριθμούς στους οποίους μπορεί να φτάσει...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης