Πόσες ομάδες από το Big 6 έχουν έναν… Γουότκινς στο ρόστερ τους;

Ασταμάτητος. Δεν μπορεί να πάψει να σκοράρει. Δεν υφίσταται να βρει η ομάδα του δίχτυα και ο ίδιος να μην μετέχει με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο στο γκολ της. Αυτός είναι ο Όλι Γουότκινς. Ο πιο αποτελεσματικός παίκτης στην Premier League εντός του 2023, που αισίως «διέλυσε» και τη Νιούκαστλ!



Πόσες ομάδες από το Big 6 έχουν έναν… Γουότκινς στο ρόστερ τους;

Ήταν τόσα πολλά τα ρεκόρ που θα μπορούσε να καταρρίψει ο Όλι Γουότκινς, αν συνέχιζε τις καλές του εμφανίσεις απέναντι στη Νιούκαστλ, που ήταν πολύ δύσκολο να τα απαριθμήσεις.

Έψαχνε το 10ο γκολ του στα 12 τελευταία παιχνίδια, ήθελε είτε να χριστεί σκόρερ, είτε να μοιράσει μία ασίστ, για να συμπεριληφθεί στην ίδια συζήτηση με τον Κρίστιαν Μπεντέκε και γνώριζε πως πριν την έναρξη του ματς στο «Βίλα Παρκ», μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ τον ξεπερνούσε!

Όλα αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν. Ο επιθετικός της Άστον Βίλα έδωσε την τελική πάσα για το 1-0 του Ράμσεϊ κόντρα στη Νιούκαστλ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με δύο υπέροχα γκολ, είδε ακόμη ένα δικό του να ακυρώνεται και αναδείχθηκε δικαίως ο πολυτιμότερος παίκτης της συνάντησης, στην έναρξη της 32ης αγωνιστικής της Premier League.

Πλέον, έχει σε ένα γκολ περισσότερο από τον Έρλινγκ Χάαλαντ, μετά την επιστροφή των παικτών από το Παγκόσμιο Κύπελλο (12 και τρεις ασίστ). Παράλληλα, είναι ο 10ος παίκτης στην ιστορία της Άστον Βίλα που ξεπερνά τον αριθμό… 50 σε συμμετοχή σε γκολ, όντας όμως ο 2ος ταχύτερος που το πράττει, μιας και χρειάστηκε μόλις 102 αναμετρήσεις.

Μόνο ο Κρίστιαν Μπεντέκε έχει κάνει κάτι ανάλογο πιο γρήγορα, με τον Βέλγο να χρειάζεται μόνο 88 αναμετρήσεις, αποτελώντας φυσικά και τον κορυφαίο της σχετικής λίστας.

Πλέον, με τα δύο γκολ και τη μία ασίστ που κατέγραψε ο Όλι Γουότκινς, είναι ο καλύτερος στην Premier League εντός του 2023, βάσει στατιστικών, με τον Κέιν, τον Χάαλαντ, τον Ράσφορντ και τον Μπουκάγιο Σάκα να μετρούν δύο ή τρεις «συνεισφορές» λιγότερες σε τέρματα των ομάδων τους! Απίθανος. Ο κορυφαίος σε κάθε στατιστική κατηγορία εντός του 2023! Πόσοι σύλλογοι του Big 6 έχουν έναν τέτοιον στην ομάδα τους;

Δημήτρης Μανάκος