Το «ακραίο» σενάριο στον δρόμο προς τον τίτλο: Οκτώ νίκες, μία ισοπαλία η Σίτι και πρωτάθλημα η… Άρσεναλ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει το πρωτάθλημα; Σαφώς και μπορεί! Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό σενάριο της υπόθεσης δεν έγκειται στα γκολ, αλλά στο ενδεχόμενο οι «πολίτες» να κάνουν οκτώ νίκες στις εννέα αγωνιστικές που τους απομένουν και να μην πάρουν τον 5ο τους τίτλο στην Premier League την τελευταία εξαετία!



Το «ακραίο» σενάριο στον δρόμο προς τον τίτλο: Οκτώ νίκες, μία ισοπαλία η Σίτι και πρωτάθλημα η… Άρσεναλ!

Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που η Άρσεναλ δεν κατάφερε να κερδίσει τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», παρότι προηγήθηκε με 2-0, τα σενάρια αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος πολλαπλασιάστηκαν.

Η διαφορά της με τη Μάντσεστερ Σίτι μειώθηκε στους έξι βαθμούς από τους οκτώ που βρισκόταν, οι «πολίτες» έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο και αν καταφέρουν να κερδίσουν τόσο αυτό, όσο και το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα στο «Έτιχαντ», τότε θα ισοβαθμήσουν με τους «κανονιέρηδες».

Προφανώς και μιλάμε για… σενάρια, από τη στιγμή που το Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ θα λάβει χώρα στις 26 Απριλίου, αλλά υπάρχει και ένα ακόμη ενδεχόμενο, το οποίο ναι μεν δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αλλά διόλου απίθανο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ποιο είναι αυτό; Να μην χάσει η Άρσεναλ κάποιο από τα οκτώ ματς που ακολουθούν και να κάνει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ευσταθεί το εν λόγω σενάριο είναι να μην ηττηθεί στο «Έτιχαντ», ενώ η δεύτερη ισοπαλία αφορά είτε το ματς με την Τσέλσι, είτε αυτό με τη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Αν αυτό γίνει πράξη, οι Λονδρέζοι θα φτάσουν τους 93 βαθμούς. Πρακτικά, θα έχουν 20 περισσότερους από όσους έχουν τώρα. Εξαιρετική συγκομιδή για την τελική ευθεία της Premier League.

Από την άλλη πλευρά, αν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατακτήσει τα οκτώ από τα εννέα ματς της θα φτάσει τους 91. Θα της εκκρεμεί δηλαδή μόλις ένα τρίποντο, συνδυαστικά με τα εννέα που θα έχει κάνει, για να ξεπεράσει τους 93 της Άρσεναλ. Αυτό το παιχνίδι όμως θα είναι το «Χ» στο Μάντσεστερ με τους ίδιους τους Λονδρέζους!

Μπορεί λοιπόν να συμβεί κάτι τέτοιο; «Δεν αποκλείεται» είναι η σωστή απάντηση. Έξι νίκες και δύο ισοπαλίες η Άρσεναλ. Οκτώ νίκες και ένας βαθμός ακόμη για τη Σίτι. Το πρωτάθλημα πάει στους 93 βαθμούς και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι «πολίτες» δεν θα βγουν κερδισμένοι σε τέτοια «μονομαχία»…

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Άρσεναλ μέχρι το φινάλε:

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Σαουθάμπτον

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Τσέλσι

Νιούκαστλ - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Μπράιτον

Νότιγχαμ Φόρεστ - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Γουλβς

Αναλυτικά, τα εναπομείναντα ματς της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League:

Μάντσεστερ Σίτι - Λέστερ

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ

Φούλαμ - Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι

Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Σίτι

 

Δημήτρης Μανάκος