Ντάνι Ινγκς: Έφτασε… 30 για να ξεκινήσει βασικός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από οκτώ χρόνια! (vid)

Στην βασική ενδεκάδα της Γουέστ Χαμ, για τον πρώτο προημιτελικό απέναντι στην Γκενκ, βρίσκεται ο Ντάνι Ινγκς, ο οποίος μόλις για δεύτερη φορά στην καριέρα του ξεκινά στο αρχικό σχήμα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.



Ντάνι Ινγκς: Έφτασε… 30 για να ξεκινήσει βασικός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από οκτώ χρόνια! (vid)

Πρόκειται για τη μοναδική ομάδα στο Europa Conference League που μετρά 10 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Ένα πραγματικά… αξιέπαινο ρεκόρ, με τη Γουέστ Χαμ να έχει κερδίσει περισσότερες φορές φέτος στον ευρωπαϊκό θεσμό που συμμετέχει, παρά στην Premier League, όπου μετρά μόλις οκτώ επικρατήσεις σε 29 περιπτώσεις.

Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Μόγιες θέλησε να προβεί σε… εκπλήξεις στην αρχική του ενδεκάδα απέναντι στη Γκενκ, με το αρχικό σχήμα που παρατάσσεται στο Βέλγιο να φέρνει τον Ντάνι Ινγκς στο σχήμα.

Πρόκειται μάλιστα μόλις για το δεύτερο παιχνίδι, στο οποίο ο Άγγλος επιθετικός ξεκινά ως βασικός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στην καριέρα του, με το ντεμπούτο του να έχει λάβει χώρα πριν από οκτώ χρόνια!

Τότε, άνηκε στο ρόστερ της Λίβερπουλ και ξεκίνησε βασικός στο «Άνφιλντ», στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σιόν, στα πλαίσια του Europa League. Το ματς ολοκληρώθηκε στο 1-1, ο 22χρονος – τότε – επιθετικός, αποχώρησε ως αλλαγή στο 60’ και ο Άνταμ Λαλάνα είχε ανοίξει το σκορ για τη Λίβερπουλ.

 

Μεσολάβησαν επτά χρόνια για να επαναληφθεί η ιστορία και πλέον, ο Ντάνι Ινγκς βρίσκεται για δεύτερη φορά σε ευρωπαϊκή ενδεκάδα, στην δεύτερη συμμετοχή του στο Europa Conference League σε ολόκληρη την καριέρα του. Και έφτασε στα… 30 του έτη, για να δει τον εαυτό του να ακούει – εντός γηπέδου – τον ύμνο μίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

Δημήτρης Μανάκος