Η Γουέστ Χαμ «σώθηκε» από... τύχη στο Βέλγιο και γυρνά στην Αγγλία για την πρόκριση!

Για πρώτη φορά φέτος στο Europa Conference League, η Γουέστ Χαμ δεν κατάφερε να κερδίσει, με τη Γάνδη να κρατά το 1-1 και η πρόκριση να μένει ανοιχτή. Κακή εμφάνιση από τα «σφυριά», πρώτο ευρωπαϊκό γκολ του Ντάνι Ινγκς!



Η Γουέστ Χαμ «σώθηκε» από... τύχη στο Βέλγιο και γυρνά στην Αγγλία για την πρόκριση!

Μπορεί η Γουέστ Χαμ να μετρούσε 10 συνεχόμενες νίκες στο Europa Conference League, ούσα η μοναδική ομάδα που δεν είχε «στραβοπατήσει» και έχοντας κερδίσει 2 ματς περισσότερα από όσα στην Premier League, όμως στην εξόρμησή της στο Βέλγιο αποδείχθηκε πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα της αναμέτρησης, μπορεί να θεωρήσει πως ήταν τυχερά τα «σφυριά» που δεν ηττήθηκαν, με το πρώτο γκολ του Ντάνι Ινγκς στην Ευρώπη, να ήταν ό,τι σημαντικότερο είχαν να επιδείξουν.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Τσουφάλ εκτέλεσε άμεσα το πλάγιο και ο Μπόουεν βρήκε τον Άγγλο επιθετικό, ο οποίος έκανε το 1-0, στην 2η του συμμετοχή στον θεσμό.

Ωστόσο, η Γάνδη δεν φοβήθηκε τον σύλλογο της Premier League, πίεσε και εν τέλει δικαιώθηκε στο 57’. Ο παλιός γνώριμος στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στον Ολυμπιακό, Κάιπερς, ισοφάρισε, και εν συνεχεία, οι Βέλγοι πίεσαν αλλά ήταν άστοχοι.

Ο Ορμπάν είχε δοκάρι στο 82ο λεπτό, ο Τισουντάλι δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα πέντε λεπτά μετά και το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους, με τη Γουέστ Χαμ να μένει για δεύτερο σερί ματς αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και να έχει το πλεονέκτημα για την πρόκριση, μιας και θα υποδεχθεί την αντίπαλό της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου.

Δημήτρης Μανάκος