Οι 5+1 στιγμές της 30ης αγωνιστικής της Premier League: Από το ματς της σεζόν στην… διαιτησία της Μπράιτον! (vids)

Πρόκειται για μία εκπληκτική αγωνιστική στην Premier League, η οποία τα είχε κυριολεκτικά… όλα. Το ματς της σεζόν, μοναδικές στιγμές, μία Μπράιτον που αισθάνεται αδικημένη, τον Φρανκ Λάμπαρντ να επιστρέφει και τον Έρλινγκ Χάαλαντ να μην σταματά. Επικό…



Οι 5+1 στιγμές της 30ης αγωνιστικής της Premier League: Από το ματς της σεζόν στην… διαιτησία της Μπράιτον! (vids)

Μπορεί σε κάθε αγωνιστική που παρέρχεται στην Premier League να μην αισθανόμαστε σοφότεροι, όμως η αλήθεια είναι πως αυτό που έλαβε χώρα στην 30η στροφή ήταν πραγματικά μοναδικό.

Είναι ο βασικός λόγος που παρακολουθούμε το εν λόγω πρωτάθλημα. Η δράση, ο τρόπος με τον οποίο αλλάζουν τα συναισθήματα, τα αποτελέσματα και το «σασπένς». Και αν κάποιος διαφωνεί με όλα αυτά, μπορεί απλώς να δει όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ, στο ντεμπούτο του Φρανκ Λάμπαρντ, το ψαλιδάκι του Έρλινγκ Χάαλαντ και την εκπληκτική «μονομαχία» της Τότεναμ με τη Μπράιτον, που… δυστυχώς ο Χάρι Κέιν που έκρινε το παιχνίδι, δεν λογίζεται ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

Τι ξεχωρίζουμε λοιπόν από την 30η αγωνιστική της Premier League;

-Δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στην κορυφή της λίστας το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ. Ένα πραγματικά απίθανο παιχνίδι, με μοναδικό πρωταγωνιστή τον Άαρον Ράσμντεϊλ. Έβγαλε και αυτά που δεν… βγαίνουν, κράτησε «ζωντανούς» τους «κανονιέρηδες» στη «μάχη» του τίτλου και παρότι η ομάδα του προηγήθηκε με 2-0, αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος στο «Άνφιλντ».

-Περνάμε στο ντεμπούτο του Φρανκ Λάμπαρντ και φυσικά στο γεγονός πως η Τσέλσι και κάθε ομάδα στον πλανήτη, δεν μπορεί να αλλάξει την εικόνα της, απλώς και μόνο γιατί αποχώρησε ο προπονητής της. Οι «μπλε» εξακολουθούν να αναζητούν τα πατήματά τους, δεν ήταν ανώτεροι της Γουλβς, και όπως το 2019, έτσι και τώρα, ο «θρύλος» των Λονδρέζων ξεκινά με ήττα (4-0 τότε από τη Γιουνάιτεντ, 1-0 τώρα από τους «λύκους»), την θητεία του στην τεχνική τους ηγεσία.

-Όσον αφορά τον Έρλινγκ Χάαλαντ, η αλήθεια είναι πως οτιδήποτε και να πει κανείς, μάλλον είναι λίγο. Σκόραρε το 50% των γκολ της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Σαουθάμπτον, αλλά αυτό που κάνει για να γίνει 3-0 το σκορ, είναι πραγματικά επικό. Αναμφίβολα ο κορυφαίος της σεζόν, φτάνοντας τα 30 τέρματα σε επίπεδο Premier League, ταχύτερα από κάθε άλλον τα 30 τελευταία χρόνια. Και όλα αυτά, στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία!

-Την τεράστια νίκη της Κρίσταλ Πάλας επί της Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ». Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανταπεξήλθε εξαιρετικά, και όπως και στο ντεμπούτο του Ρόι Χότζον προ μίας εβδομάδας, έτσι και τώρα, προέβη σε ανατροπή. Με την ειδοποιό διαφορά πως το τελικό 5-1 υπέρ της, σηματοδοτεί και τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της στην ιστορία της στην Premier League, «ισοφαρίζοντας» αυτή του 2020, με αντίπαλο τη Γουέστ Μπρομ. Σε αμφότερες, στην τεχνική της ηγεσία, βρισκόταν ο Ρόι Χότζον.

-Στην 5η θέση, θεωρούμε πως έχουν την ίδια βαρύτητα οι επικρατήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Νιούκαστλ. Η πρώτη κατάφερε να κερδίσει με 2-0 την Έβερτον, με τα «ζαχαρωτά» να αισθάνονται τυχερά, που διαθέτουν στο ρόστερ τους τον Τζόρνταν Πίκφορντ.

-Στη δεύτερη περίπτωση, η ομάδα του Έντι Χάου έμεινε πίσω στο σκορ, είδε τον Ιβάν Τόνεϊ να αστοχεί σε πέναλτι στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά στην καριέρα του, αλλά έφερε «τούμπα» το ματς. Ο Αλεξάντερ Ίσακ εξασφάλισε το «διπλό» και η 4η συνεχόμενη νίκη της Νιούκαστλ, σηματοδοτεί την διατήρησή της στην 3η θέση, σε ισοβαθμία με τους «κόκκινους διαβόλους».

-Δυστυχώς για το ίδιο το πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί και τον κορυφαίο στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, η στιγμή της εβδομάδας έγκειται στη συνάντηση της Τότεναμ με τη Μπράιτον. Εκεί που ο Χάρι Κέιν διαμόρφωσε το τελικό 2-1, αλλά νωρίτερα, οι «γλάροι» έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Ακυρώθηκαν δύο γκολ δικά τους, δεν καταλογίστηκε ένα οφθαλμοφανές πέναλτι και μερικές ώρες μετά, η Premier League απολογήθηκε για τον… VAR!

Δημήτρης Μανάκος