Το όνειρο της Μπράιτον για το Champions League έσβησε στο… πέναλτι που δεν της δόθηκε στο Λονδίνο! (vids)

Πιθανώς δεν θα μάθουμε ποτέ γιατί ο VAR δεν κάλεσε τον Άτγουελ να δει αν υπάρχει επαφή στη φάση του Χόιμπιεργκ με τον Μιτόμα στο Λονδίνο. Πάντως, το δεδομένο είναι πως κάθε ελπίδα της Μπράιτον για έξοδο στο επόμενο Champions League, ίσως «έσβησε» στο ματς με την Τότεναμ!



Το όνειρο της Μπράιτον για το Champions League έσβησε στο… πέναλτι που δεν της δόθηκε στο Λονδίνο! (vids)

Η εμφάνιση της Μπράιτον απέναντι στην Τότεναμ στο Βόρειο Λονδίνο ήταν εξαιρετική. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, το διαχειρίστηκε άψογα, περιόρισε τους κινδύνους και ισοφάρισε από στατική φάση, με τον Ντανκ να είναι αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι.

Δεν γύρισε «τούμπα» το παιχνίδι πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, με τον ΜακΆλιστερ να χάνει τεράστια ευκαιρία και γκολ να της ακυρώνεται, όμως στην επανάληψη, η αλήθεια είναι πως οι «γλάροι» έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν παράπονα από τη διαιτησία.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Ντάνι Γουέλμπεκ πλάσαρε τον Γιορίς, η μπάλα χτύπησε στον ΜακΆλιστερ, άλλαξε πορεία και μπήκε στα δίχτυα. Η απόφαση του VAR να ακυρώσει το γκολ έφερε την αποβολή του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι και του Κρίστιαν Στελίνι, οι οποίοι πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση αντάλλαζαν μερικά «γαλλικά» μεταξύ τους.

Ωστόσο, η αξιέπαινη πορεία της Μπράιτον με φόντο τη συμμετοχή στην επόμενη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, «έσβησε» τρία λεπτά προτού ο Χάρι Κέιν διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Ο Μιτόμα πρόλαβε τον Χόιμπιεργκ, ο τελευταίος ξεκάθαρα τον πάτησε και ο Ιάπωνας έπεσε στην περιοχή. Κανένα σφύριγμα από τον διαιτητή, καμία αλλαγή απόφασης από τον VAR.

Εν συνεχεία, ο Χάρι Κέιν έκανε με φοβερό πλασέ εκτός περιοχής το 2-1 για την ομάδα του και οι «γλάροι» παρότι πίεσαν, έμειναν να… αναρωτιούνται. Αισθάνονται αδικημένοι και ο «σάλος» στην Αγγλία για το πέναλτι που δεν τους δόθηκε, καλά κρατεί…

Δημήτρης Μανάκος