«Στην Premier League στηρίζουν τους προπονητές τους» - Πέρασε η Πρωταπριλιά…

Ναι, η αλήθεια είναι πως σε επίπεδο Premier League, οι προπονητές λαμβάνουν αρκετό χρόνο για να καταφέρουν να επιδείξουν το έργο τους. Τουλάχιστον, αυτό ίσχυε μέχρι και πριν ξεκινήσει η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Διότι αισίως, 13 απολύσεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους και μόλις εννέα ομάδες, διατήρησαν μέχρι και σήμερα τον άνθρωπο με τον οποίο ξεκίνησαν να δουλεύουν στην καλοκαιρινή προετοιμασία!



«Στην Premier League στηρίζουν τους προπονητές τους» - Πέρασε η Πρωταπριλιά…

Όταν ξεκίνησε η σεζόν, όπως και σε κάθε αγωνιστική περίοδο, πάντα οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν τα προγνωστικά τους, αναφορικά με τον πρώτο προπονητή που θα αποχωρήσει από κάποια ομάδα της Premier League.

Είναι δεδομένο πως αυτό θα συμβεί, παρότι ποτέ δεν γνωρίζουμε πότε θα προκύψει αυτή η ώρα. Το θέμα είναι πως ο χρόνος της πλειοψηφίας των προπονητών στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του ποδοσφαιρικού πλανήτη, φέτος ήταν πολύ λιγότερος συγκριτικά με άλλες περιόδους.

Και αν αυτό ακούγεται ιδιαίτερα θεωρητικό, αρκεί να αντιληφθούμε πως με την αποχώρηση του Γκρέιαμ Πότερ, φτάσαμε τις… 13 απολύσεις coach στην τρέχουσα Premier League, τουλάχιστον τρεις περισσότερες στο αγγλικό ποδόσφαιρο από το 1992 και έπειτα!

Πριν από μερικές ώρες άλλωστε, βρισκόμασταν στις 11. Ωστόσο, την απόφαση της Λέστερ να μην συνεχίσει με τον Μπρένταν Ρότζερς στο «τιμόνι» της, απολύοντάς τον μετά από τέσσερα χρόνια και 200+ ματς στην τεχνική της ηγεσία, ήρθε να διαδεχθεί και η δεύτερη επιλογή μέσα σε έξι μήνες από τον Τοντ Μποέλι, να μην ολοκληρώσει τη σεζόν με τον άνθρωπο που την ξεκίνησε.

Ο Τόμας Τούχελ αποχώρησε για τη Μπάγερν Μονάχου, οι Λονδρέζοι έδωσαν 21 εκατομμύρια στη Μπράιτον για τον Γκρέιαμ Πότερ και αισίως, και ο Άγγλος τεχνικός αποτελεί επίσης παρελθόν!

Από εκεί και πέρα, από τη στιγμή που καμία σεζόν δεν μπορεί να μπει σε σύγκριση με όσα συμβαίνουν στην φετινή Premier League, μπορούμε να… θυμηθούμε ποιες είναι οι ομάδες που ως στιγμής έχουν παραμείνει… σταθερές στην τεχνική τους ηγεσία;

Είναι οι τέσσερις από τις έξι που απαρτίζουν το Big 6. Η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους Κόντε, Πότερ και Τούχελ φυσικά, να εξαιρούν Τότεναμ και Τσέλσι από την συζήτηση.

Συνεχίζουμε με τη Νιούκαστλ του Έντι Χάου και τη Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγιες, για να φτάσουμε στο 50% των συλλόγων που έχουν ανέβει τα δύο τελευταία χρόνια στην Premier League. Την Μπρέντφορντ δηλαδή του Τόμας Φρανκ, τη Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα και τη Νότιγχαμ Φόρεστ του Στιβ Κούπερ!

Αναλυτικά, οι απολύσεις προπονητών που έχουν λάβει χώρα ως στιγμής:

Τσέλσι: Τόμας Τούχελ, Γκρέιαμ Πότερ

Σαουθάμπτον: Ραλφ Χάζενχουτλ, Νέιθαν Τζόουνς

Λέστερ: Μπρένταν Ρότζερς

Κρίσταλ Πάλας: Πατρίκ Βιεϊρά

Λιντς: Τζέσι Μαρτς

Έβερτον: Φρανκ Λάμπαρντ

Άστον Βίλα: Στίβεν Τζέραρντ

Γουλβς: Μπρούνο Λάζε

Μπράιτον: Γκρέιαμ Πότερ

Μπόρνμουθ: Σκοτ Πάρκερ

Ποιες είναι οι ομάδες που δεν έχουν αλλάξει τον προπονητή με τον οποίο ξεκίνησαν την σεζόν;

Άρσεναλ: Μικέλ Αρτέτα

Μάντσεστερ Σίτι: Πεπ Γκουαρδιόλα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έρικ Τεν Χαγκ

Λίβερπουλ: Γιούργκεν Κλοπ

Νιούκαστλ: Έντι Χάου

Γουέστ Χαμ: Ντέιβιντ Μόγιες

Μπρέντφορντ: Τόμας Φρανκ

Φούλαμ: Μάρκο Σίλβα

Νότιγχαμ Φόρεστ: Στιβ Κούπερ

 

Δημήτρης Μανάκος