Το Champions League πλησιάζει – Κυρίαρχη η Νιούκαστλ, «ασπρόμαυρη» η ρεβάνς του τελικού με τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Τεράστια νίκη της «κυρίαρχης» Νιούκαστλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-0 και ισοβαθμία στην 3η θέση της βαθμολογικής κατάταξης στους 50 βαθμούς μετά από 27 παιχνίδια. Εκπληκτικές οι «καρακάξες», έδειξαν να το θέλουν παραπάνω, σε κακό βράδυ ολόκληρη η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ!



Το Champions League πλησιάζει – Κυρίαρχη η Νιούκαστλ, «ασπρόμαυρη» η ρεβάνς του τελικού με τη Γιουνάιτεντ! (vids)

Μπορεί στον τελικό του Λιγκ Καπ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ήταν ανώτερη της Νιούκαστλ και να κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο μετά από έξι χρόνια, όμως στην πρώτη ευκαιρία των «καρακαξών» να πάρουν ρεβάνς για εκείνο το χαμένο τρόπαιο, δεν υπήρχε περιθώριο… λάθους.

Η ομάδα του Έντι Χάου ήταν κυρίαρχη από την αρχή μέχρι το τέλος, έδειξε πως παίζει σαν να εξαρτάται η ζωή της από το εν λόγω ενενηντάλεπτο και έφτασε σε μία σπουδαία νίκη με 2-0, στις μοναδικές στιγμές που ο Νταβίδ Ντε Χέα δεν βρήκε απάντηση.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε από τον Λόνγκσταφ μόλις στο 6ο λεπτό, με την προσπάθειά του να βρίσκει στα σώματα, ενώ δέκα λεπτά μετά, ήρθε η ώρα να «μιλήσει» η κλάση του γκολκίπερ των «κόκκινων διαβόλων».

Απίθανη επέμβαση στην κεφαλιά του Ίσακ και ακόμη μία, βασισμένη στο ένστικτό του, στο κακό πλασέ του Γουίλοκ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ δεν κατάφερε να σκοράρει και πάλι στο 40’.

Εξαιρετική αντεπίθεση της Νιούκαστλ, κούρσα του Σεντ Μαξιμίν, άψογο γύρισμα στο πέναλτι και πάλι κακό τελείωμα από τον Γουίλοκ, με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Ντε Χέα.

Η λογική έλεγε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που δεν είχε τελική στο πρώτο μέρος εντός εστίας, για πρώτη φορά με τον Έρικ Τεν Χαγκ, θα αντιδρούσε, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό. Ο Σερ προειδοποίησε στο 56’, αλλά εννέα λεπτά μετά, η Νιούκαστλ δικαιώθηκε.

Άψογη κυκλοφορία της μπάλας και 1-0 από τον Τζο Γουίλοκ, που εν αντιθέσει με τη στιγμή του πρώτου μέρους, αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, παίρνοντας τη μπάλα ξανά από τον Σεντ Μαξιμίν.

Από εκεί και πέρα, το ματς έγινε «ροντέο», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμοιαζε να θέλει αλλά να μην μπορεί και άμεση συνέπεια αποτέλεσε η τεράστια ευκαιρία των γηπεδούχων από στατική φάση για δεύτερο γκολ. Κεφαλιά του Ζοέλιντον στο 76’, απόκρουση του Ντε Χέα και στο δοκάρι, για να έρθει ο Μαρσιάλ και να σταματήσει την προσπάθεια του Σερ πάνω στη γραμμή.

Από την άλλη πλευρά, ό,τι πιο αξιοσημείωτο έλαβε χώρα από τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν το σουτ του Μαρσιάλ που κόντραρε στο 82’ και κατέληξε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πόουπ.

Τεράστια νίκη λοιπόν για τη Νιούκαστλ, με τον Γουίλσον να κάνει το 2-0 στο 88’, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ και «άλμα» για το Champions League, καθώς έπιασε τη Γιουνάιτεντ βαθμολογικά, έφτασε τους 50 βαθμούς και προπορεύεται έναντί της, έστω και στην ισοβαθμία!

Δημήτρης Μανάκος