Ο ΜακΤόμινεϊ διέλυσε στην Ισπανία με τις μνήμες από την εποχή που έπαιζε… δεκάρι!

Άλλα δυο γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο μέσα σε ελάχιστες μέρες. Τέσσερα τέρματα σε δυο ματς προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πρώτος Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής με «ντοπιέτα» κόντρα στους Ισπανούς μετά από 39 χρόνια! Και όλα αυτά, γιατί ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ έβγαλε έναν άλλον εαυτό. Εκείνον του… 10αριού!  



Ο ΜακΤόμινεϊ διέλυσε στην Ισπανία με τις μνήμες από την εποχή που έπαιζε… δεκάρι!

Ο διεθνής χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τρίτη φορά στην καριέρα του πέτυχε δυο τέρματα σε ένα παιχνίδι και αυτή τη φορά το έκανε σε back-to-back αναμετρήσεις με την εθνική ομάδα της Σκωτίας.

Αυτό, όμως, που κατάφερε το βράδυ της Τρίτης, καθίσταται τρομερά αξιοσημείωτο, αφού επιτεύχθηκε απέναντι στους ισχυρούς Ισπανούς, απέναντι στους οποίους οι Σκωτσέζοι θριάμβευσαν στην Γλασκώβη με το τελικό 2-0!

Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ έβαλε τέρμα στο τρομερό σερί των 19 αναμετρήσεων δίχως ήττα για την «φούρια ρόχα» σε προκριματική φάση Euro, ενώ, αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Σκωτσέζων κόντρα στους Ισπανούς από το 1984.

Παράλληλα, ο υψηλόσωμος χαφ της Γιουνάιτεντ έγινε ο πρώτος Σκωτσέζος με δυο γκολ κόντρα στους Ίβηρες από ένα ματς προκριματικών Μουντιάλ, τον Νοέμβρη του 1984.

Κι όλα αυτά, γιατί… «ως νεαρός έπαιζα στη θέση του επιτελικού μέσου και μου αρέσει να πατάω περιοχή και να βοηθάω τους συμπαίκτες μου με γκολ και ασίστ». Ποιος ξέρει τι θα γινόταν αν διατηρούταν σε αυτό τον ρόλο και δεν καθιερωνόταν ως χαφ…

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης