Κόντε: Έλαβε μεγαλύτερη οικονομική στήριξη και από τον Ποτσετίνο, αλλά απέτυχε

Ο Αντόνιο Κόντε απέτυχε στην Τότεναμ. Αυτή την γεύση αφήνει ο τρόπος που οι δύο πλευρές έλυσαν την συνεργασία τους. Ο Ιταλός, μάλιστα, έλαβε μεγαλύτερη οικονομική στήριξη σε σύγκριση με τον Ποτσετίνο στην θητεία του στα «σπιρούνια», όμως, παρουσίασε το μικρότερο ποσοστό νικών στην καριέρα του σε κλαμπ!  



Κόντε: Έλαβε μεγαλύτερη οικονομική στήριξη και από τον Ποτσετίνο, αλλά απέτυχε

Ο πρώην, πλέον, κόουτς των Λονδρέζων απολύθηκε το βράδυ της Κυριακής με κάθε επισημότητα, αν και εδώ και αρκετές μέρες είχε αποχωρήσει για την πατρίδα του μετά το ξέσπασμα που πραγματοποίησε έπειτα από το 3-3 με την Σαουθάμπτον και με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος.

Θίγοντας τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου, το όραμα του Λίβι, την νοοτροπία των παικτών και το γεγονός πως εκείνος έχει συνηθίσει σε πολύ διαφορετικά δεδομένα και ζητούμενα, ο Κόντε τα έκανε όλα άνω – κάτω και ουσιαστικά διέβη μόνος του την πόρτα της εξόδου προτού παρθεί η απόφαση από την ομάδα για τη λύση της συνεργασίας τους.

Ο έμπειρος κόουτς είχε το δεύτερο μικρότερο ποσοστό νικών στην Τότεναμ πίσω από τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο, όμως, σε αντίθεση με τον Αργεντινό προκάτοχο της θέσης στον πάγκο, είχε μεγαλύτερη οικονομική στήριξη από τον Ντάνιελ Λίβι σε ό,τι αφορούσε το οικονομικό κομμάτι και την ενίσχυση του ρόστερ.

Πάντως, το γεγονός πως το ποσοστό νικών του έφτασε μέχρι το 51,4%, ανάγκασε τον Ιταλό προπονητή να καταγράψει την χαμηλότερη επίδοση που έχει στην καριέρα του σε επίπεδο συλλόγων, συγκριτικά με τις Γιουβέντους, Τσέλσι – όπου έφυγε «κυνηγημένος» - και Ίντερ.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης