Ο Τόνεϊ έκανε ντεμπούτο με την Αγγλία, η Πίτερμπορο... πληρώνεται και η Νορθάμπτον πανηγυρίζει!

Δύο λόγους για να είναι ικανοποιημένη φαίνεται πως έχει η Πίτερμπορο για το ντεμπούτο του Ιβάν Τόνεϊ με την Εθνική Αγγλίας, καθώς πέραν του γεγονότος πως τον είχε στο ρόστερ της, πλέον θα λάβει και ένα πολύ καλό ποσό.Ο Τόνεϊ έκανε ντεμπούτο με την Αγγλία, η Πίτερμπορο... πληρώνεται και η Νορθάμπτον πανηγυρίζει!

Πριν από τρία χρόνια, ο Ιβάν Τόνεϊ βρισκόταν στην Πιτέρμπορο και αγωνιζόταν στη League One, εντυπωσιάζοντας τη Μπρέντφορντ, η οποία μπήκε στην διαδικασία να τον αποκτήσει.

Η ομάδα της 3ης κατηγορίας της Αγγλίας γνώριζε πως χάνει ένα… πολύτιμο περιουσιακό της στοιχείο και αποφάσισε ναι μεν να το πουλήσει ακριβά, αλλά να έχει και μακροπρόθεσμο κέρδος.

Για τον λόγο αυτό, η συμφωνία ανάμεσα σε «μέλισσες» και Πίτερμπορο, περιλάμβανε και μπόνους, σε περίπτωση που ο Τόνεϊ αγωνιζόταν σε επίσημο παιχνίδι με την εθνική Αγγλίας.

Αυτό συνέβη, ο Άγγλος αντικατέστησε τον Χάρι Κέιν στην αναμέτρηση με την Ουκρανία και η Πιτέρμπορο αναμένεται να λάβει ένα εκατομμύριο λίρες, σε ένα deal που κρατά για περισσότερες 1000 μέρες.

Πλέον, ο Τόνεϊ είναι επίσημα… διεθνής και αποτελεί τον πρώτο παίκτη που ανήκει στη Μπρέντφορντ και φορά το εθνόσημο, μετά τον Λέσλι Σμιθ το 1939, αλλά και τον μοναδικό ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Νορθάμπτον, που πέρασε από την ομάδα και έπαιξε με την εθνική Αγγλίας!

Δημήτρης Μανάκος