Οι 5+1 στιγμές της Άρσεναλ, που… δεν πρέπει να ξεχάσουμε στον δρόμο για τον τίτλο! (vids)

Ναι, όταν μία ομάδα διεκδικεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ένα πρωτάθλημα που ουδείς περίμενε, οι κομβικές στιγμές σε μία σεζόν είναι αναρίθμητες. Σε αυτή την περίπτωση όμως, κρατάμε μερικές από αυτές που μας έκαναν τη μεγαλύτερη εντύπωση, δίχως να μιλάμε απαραίτητα για γκολ!



Οι 5+1 στιγμές της Άρσεναλ, που… δεν πρέπει να ξεχάσουμε στον δρόμο για τον τίτλο! (vids)

Διανύει αναμφίβολα την καλύτερή της αγωνιστική περίοδο, στη μετά – Βενγκέρ εποχή. Είναι προφανές. Πέρυσι, τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος και δεν κατάφερε να επιστρέψει στο Champions League μετά από επτά έτη και 365 ημέρες μετά, όχι μόνο θα πετύχει τον περσινό της στόχο, αλλά ενδέχεται να γυρίσει τον χρόνο, 365 ημέρες πίσω!

Ο λόγος φυσικά για την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, η οποία μετά από 28 στροφές της Premier League, έχει συγκεντρώσει 69 βαθμούς. Όσους δηλαδή χρειάστηκε πέρυσι για να… μη βγει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, έχοντας έναν πόντο λιγότερο από την Τότεναμ.

Πλέον, είναι ξεκάθαρο πως οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική φάση. Μετρούν μόλις τρεις ήττες σε επίπεδο πρωταθλήματος, συγκρίνονται μόνο με την σεζόν των Invincibles, αποτελούν την καλύτερη ομάδα της σεζόν εκτός έδρας και έχουν μετουσιώσει σε «κάστρο» το «Έμιρεϊτς», έχοντας ηττηθεί στο «σπίτι» τους, μόνο από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Βρίσκονται πέντε βαθμούς πάνω από τους «πολίτες» και απομένουν 10 αναμετρήσεις, με φόντο το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2004! Ωστόσο, οι κορυφαίες στιγμές της Άρσεναλ δεν είναι μόνο τα γκολ της.

Είναι η συνολική της παρουσία, ο εξαιρετικός τρόπος παιχνιδιού της και η βελτίωση που έχει επιδείξει σε κάθε τομέα αυτού. Καθοριστικός Ζιντσένκο, κομβικός Λεάντρο Τροσάρ το τελευταίο δίμηνο, σημαντική η παρουσία του Ζορζίνιο και φυσικά πρωταγωνιστές ο Μαρτίν Έντεγκααρντ, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο Γκρανίτ Τσάκα και ο Σάκα με τον Μσρτινέλι.

Ας δούμε λοιπόν 5+1 στιγμές, τις οποίες εμείς ξεχωρίζουμε ως περισσότερο… unpopular. Ενδέχεται να μην θυμάστε τα πάντα, αλλά στην πορεία προς τον τίτλο, κάθε ένα από τα παρακάτω βίντεο, διαδραματίζει καίριο ρόλο!

Ας τα δούμε μαζί:

Οι δύο νίκες επί της Τότεναμ στα ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου:

Τεράστιο επίτευγμα του Μικέλ Αρτέτα φέτος. Η Άρσεναλ έκανε αρχικά το χρέος της κόντρα στους «spurs» στο «Έμιρεϊτς», επικρατώντας με 3-1, χάρη στα γκολ των Γκρανίτ Τσάκα, Τόμας Πάρτεϊ και Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια, οι νίκες «διπλασιάστηκαν» στην ίδια σεζόν. Άνετο πέρασμα με 2-0 από το «Tottehnam Hotspur Stadium» και «παρθενικό» «διπλό» του Μικέλ Αρτέτα από το «σπίτι» της μισητής αντιπάλου της ομάδας του.

 

Η αντίδραση των παικτών της Άρσεναλ απέναντι στον Ομπαμεγιάνγκ:

Η Άρσεναλ κατάφερε να κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά το σπουδαιότερο γεγονός που ανέδειξε πλήρως την ομοιογένεια και το «δέσιμο» που τη χαρακτηρίζει, έκανε την εμφάνισή του στο γκολ που σημείωσε.

Ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες ήταν αυτός που έκρινε την συνάντηση και κατά την διάρκεια του πανηγυρισμού, άπαντες οι παίκτες των «κανονιέρηδων» περικύκλωσαν τον Ομπαμεγιάνγκ. Επική στιγμή, με φόντο την… τιμωρία του για το «Arsenal, nothing personal», μερικές ημέρες πριν τη σέντρα.

 

Μιλώντας για εξυπνάδα, μιλάμε για τον Έντεγκααρντ:

Είναι πάρα πολλά τα highlights που μπορεί να βρει κανείς από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο του Μαρτίν Έντεγκααρντ, αλλά εμείς θα στρέψουμε την προσοχή μας σε μία μεταβίβαση.

Μία πάσα που απλώς αναδεικνύει την δυνατότητα που τον χαρακτηρίζει ως προς την ταχύτητα της σκέψης. Μία μεταβίβαση που… καλώς ή κακώς μας θύμισε τον Μεσούτ Εζίλ. Αυτή απέναντι στη Μπράιτον, στο «Άμεξ», για το γκολ του Γκάμπριελ Μαρτινέλι! Απίστευτη πάσα…

 

Ζορζίνιο και Τροσάρ δίνουν βαθμούς:

Θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στις δύο χειμερινές προσθήκες της Άρσεναλ. Αμφότεροι άλλωστε, έχουν δώσει βαθμούς στη νέα τους ομάδα, σε διαφορετικές αναμετρήσεις. Ουδείς θα ξεχάσει το γκολ του Ζορζίνιο κόντρα στην Άστον Βίλα στο 94’. Τρελό σουτ, απίθανη στιγμή, με τον Μικέλ Αρτέτα να… ξεφεύγει κατά τους πανηγυρισμούς.

 

Προς το παρόν, ο Λεάντρο Τροσάρ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει νικητήριο γκολ για την Άρσεναλ. Στα «διπλά» όμως σε «Κρέιβεν Κότατζ» με Φούλαμ και «Κινγκ Πάουερ» με Λέστερ, είναι κομβικότατος, μετρώντας τέσσερις ασίστ σε 180 λεπτά, δύο με το δεξί και ισάριθμες με το αριστερό!

 

Το βίντεο με τον Ρις Νέλσον που «φωνάζει» από μόνο του:

Βρισκόμαστε στο 98’. Η Άρσεναλ χάνει βαθμούς από τη Μπόρνμουθ. Το «Έμιρεϊτς» απλώς αναμένει ένα κόρνερ και μία στιγμή… παραφροσύνης. Η στατική φάση εκτελείται και ο Ρις Νέλσον γίνεται ήρωας. Η μεγαλύτερη φετινή στιγμή των «κανονιέρηδων», με δημοσιογράφους της ομάδας να δηλώνουν μετά το 3-2, πως ποτέ έχουν δει κάτι ανάλογο στο Βόρειο Λονδίνο, εντός γηπέδου! Ακραία στιγμή…

 

Σκοράρει ένας, πανηγυρίζουν όλοι μαζί:

Αν κάτι δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας στη φετινή Άρσεναλ, είναι το καλό κλίμα που χαρακτηρίζει την ομάδα. Πάντα, άπαντες, πανηγυρίζουν μαζί. Μερικοί πανηγυρισμοί απλώς «μιλούν» από μόνοι τους. Όπως και το σουτ του Ράμσντεϊλ, μαζί με τον… Γκάμπριελ Μαρτινέλι, για το 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας!

Δημήτρης Μανάκος