Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η Έβερτον - Δικαιώνονται Λιντς και Μπέρνλι, την κατηγορούν για παραβίαση του FFP!

Και από το πουθενά προκύπτει σοβαρό πρόβλημα για την Έβερτον, καθώς η Λιντς και η Μπέρνλι, την κατηγόρησαν πέρυσι για παραβίαση των κανόνων του Financial Fair Play. Φημολογείται πως… δικαιώνονται και η υπόθεση περνά σε ανεξάρτητη επιτροπή, με κίνδυνο ακόμη και την αφαίρεση βαθμών!Κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών η Έβερτον - Δικαιώνονται Λιντς και Μπέρνλι, την κατηγορούν για παραβίαση του FFP!

Η Έβερτον παραπέμφθηκε σε ανεξάρτητη επιτροπή για φερόμενη παραβίαση των κανόνων του οικονομικού Fair Play της Premier League σε σχέση με τις δαπάνες της την περασμένη σεζόν.

Το εν λόγω νέο προκύπτει μετά από έρευνα 10 μηνών, που ξεκίνησε αφού η Μπέρνλι και η Λιντς απευθύνθηκαν στην Premier League τον Μάιο, επισημαίνοντας πως τα «ζαχαρωτά» παραβίασαν τους κανόνες, καθώς κατέγραψαν απώλειες 371,8 εκατομμυρίων λιρών τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Premier League, οι σύλλογοι επιτρέπεται να χάσουν έως και 105 εκατομμύρια £ σε τρία χρόνια – και οι σύλλογοι που παραβιάζουν τους κανόνες κερδοφορίας και βιωσιμότητας μπορούν να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών.

Δημήτρης Μανάκος