Η μοίρα είχε «υποδείξει» τον επόμενο: Ο Ρούνεϊ «σπάει» το ρεκόρ και ο Κέιν τον αγκαλιάζει… πρώτος! (vids)

Λίγο – πολύ καταλάβατε ήδη την ιστορία. Ο Γουέιν Ρούνεϊ ευστοχεί σε πέναλτι και γίνεται ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Αγγλίας. Μαντέψτε ποιος πανηγύρισε πρώτος μαζί του. Ορθά καταλάβατε. Ο Χάρι Κέιν, ο άνθρωπος που έμελλε να του πάρει και το ρεκόρ, οκτώ χρόνια αργότερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, στον ίδιο θεσμό!  



Η μοίρα είχε «υποδείξει» τον επόμενο: Ο Ρούνεϊ «σπάει» το ρεκόρ και ο Κέιν τον αγκαλιάζει… πρώτος! (vids)

Γυρνάμε τον χρόνο πίσω στον Σεπτέμβριο του 2015. Τότε που η Αγγλία αντιμετώπιζε την Ελβετία στο Wembley, στην 4η αγωνιστική των προκριματικών του EURO της επόμενης σεζόν.

Βρισκόμαστε κοντά σε ρεκόρ. Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει ισοφαρίσει τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, έχει σημειώσει 49 τέρματα με την Εθνική Αγγλίας και χρειάζεται μόλις ένα για να τον ξεπεράσει, με φόντο την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ των «τριών Λιονταριών», σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Η Ελβετία μοιάζει αδύνατο να σταματήσει τους γηπεδούχους και από νωρίς, ο Χάρι Κέιν έχει ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Το 1-0 έχει γίνει, οι βάσεις για την 4η διαδοχική νίκη έχουν μπει και άπαντες στο Στάδιο της Αγγλίας αναμένουν αν ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα καταρρίψει το απόλυτο ρεκόρ στο «σπίτι» της χώρας του.

Η στιγμή αργεί πολύ, αλλά στο 84ο λεπτό, όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε κοντά. Πέναλτι για την Αγγλία και αυτός αναλαμβάνει την ευθύνη. Σουτάρει, νικά τον Ζόμερ, το σύνολο του Ρόι Χότζον κάνει το 2-0 και ο Ρούνεϊ δακρύζει.

Πανηγυρίζει… κλαίγοντας, γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι το επίτευγμά του και ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Όλοι θα σπεύσουν να τον αγκαλιάσουν, αλλά ο πρώτος που θα το κάνει είναι ο Χάρι Κέιν.

 

Ο άνθρωπος που οκτώ χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2023, έμελλε να του πάρει και το ρεκόρ, αφήνοντάς τον στην 2η θέση του all time πίνακα των σκόρερ της εθνικής Αγγλίας.

Και εκείνος το κάνει από το σημείο του πέναλτι, και εκείνος το πράττει σε αναμέτρηση προκριματικών Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ποιος να το πίστευε όμως… Ο άνθρωπος που πρώτος αγκάλιασε τότε τον Γουέιν Ρούνεϊ, είναι και αυτός που θα του πάρει και το ρεκόρ, φτάνοντας πλέον τα 54 γκολ, στο πρώτο «διπλό» της Αγγλίας επί ιταλικού εδάφους στον 21ο αιώνα. Σημαδειακό γκολ, τεράστιες ομοιότητες, ας δούμε ποιος αγκάλιασε πρώτος τον Κέιν καλού-κακού…

 

Δημήτρης Μανάκος