H χειρότερη άμυνα στο αγγλικό, επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο μήνα; Της ΚΠΡ!

Αναζητώντας τις ομάδες  με τις χειρότερες ανασταλτικές επιδόσεις τον τελευταίο ένα μήνα, η ΚΠΡ έκανε την εμφάνισή της. Δεν κινδυνεύει τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχει κακό ρεκόρ στα πέντε τελευταία ματς, αλλά τα πρόβληματά της στο αμυντικό κομμάτι, είναι εκείνα που την διακρίνουν από τους υπόλοιπους επαγγελματικούς αγγλικούς συλλόγους!



H χειρότερη άμυνα στο αγγλικό, επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο μήνα; Της ΚΠΡ!

Ακόμη μία αναζήτηση του England365 σε επιμέρους στατιστικά, που πάντα μας βοηθούν και μας μαθαίνουν κάτι, αναφορικά με την πορεία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Μπήκαμε λοιπόν στη διαδικασία να ασχοληθούμε με την ομάδα που διακρίνεται με αρνητικό πρόσημο των υπολοίπων. Τον σύλλογο που διαθέτει τη χειρότερη ανασταλτική απόδοση και που βασιζόμενο στην άμυνά του, δεδομένα θα έπρεπε να κινδυνεύει με τον υποβιβασμό σε χαμηλότερη κατηγορία.

Διότι αυτό ακριβώς συμβαίνει άλλωστε και με την ΚΠΡ. Την 19η ομάδα της Championship, αναλογικά με την κατάταξη τη δεδομένη χρονική στιγμή, με 42 βαθμούς και 59 γκολ παθητικό, με τη Γουίγκαν να είναι η μοναδική που έχει δει την εστία της να παραβιάζεται τόσες πολλές φορές (επίσης 59).

Το σύνολο του Άινσγουορθ βρίσκεται προς το παρόν στο +6 από τον υποβιβασμό στη League One, αλλά αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, μοιάζει σίγουρο πως θα κινδυνεύσει τις τελευταίες εβδομάδες. Και αυτό διότι αποτελεί τη μοναδική ομάδα στο «Νησί» που από τις 25 Φεβρουαρίου και έπειτα, δηλαδή τον τελευταίο ένα μήνα, έχει δεχθεί 13 γκολ.

Αρκετοί σύλλογοι έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται μία φορά λιγότερη, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς. Ωστόσο, η ΚΠΡ αποτελεί μία κατηγορία μόνη της, μετρώντας μία νίκη και επτά ήττες στις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός πως η Μπλάκπουλ αποτελεί τον βασικό λόγο που η πρώην ομάδα της Premier League βρίσκεται σε αυτή τη δεινή θέση. Διότι τα έξι από τα 13 γκολ που έχει δεχθεί τις τελευταίες 30 ημέρες, έχουν προέλθει από τον σύλλογο του Τσάρλι Πατίνο.

Για την ιστορία να αναφέρουμε κάτι τελευταίο. Μόλις μία ομάδα, επαγγελματική και μη, από τις πρώτες επτά κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχει χειρότερο ποσοστό ανασταλτικής λειτουργίας. Η Ουόρθινγκ, που αγωνίζεται στη National League South, έχοντας δεχθεί 16 τέρματα σε πέντε ενενηντάλεπτα, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε τροχιά… ανόδου!

Δημήτρης Μανάκος