Το «μαύρο κουτί» της Τότεναμ λέει ότι έχει γλιτώσει μόνο ένα γκολ από προσπάθειες αντιπάλων!

Γι’ αυτό ο Κόντε γκρινιάζει για την αφοσίωση και την νοοτροπία των παικτών του. Γιατί η Τότεναμ δεν έχει φροντίσει να οχυρώνεται και να μοχθεί μέχρι και το τελευταίο λεπτό των αναμετρήσεών της, επιτρέποντας σε αντιπάλους να βρίσκουν τον δρόμο για τα δίχτυα με τρομερή αποτελεσματικότητα στις απόπειρες να παραβιάσουν την εστία της.  



Το «μαύρο κουτί» της Τότεναμ λέει ότι έχει γλιτώσει μόνο ένα γκολ από προσπάθειες αντιπάλων!

Ο Κόντε δεν έχει συνηθίσει απλά να παλεύει για μια θέση στην 4άδα, η οποία φυσικά απαιτεί τεράστια προσπάθεια και ιδρώτα όταν αναφέρεται κανείς στην μαγική Πρέμιερ Λιγκ.

Στην Τότεναμ έχουν… συνηθίσει να μην παλεύουν για τίτλους, με τελευταίο προπονητή που έστειλε την ομάδα σε μεγάλο τελικό διοργάνωσης και απομακρύνθηκε, να είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο το 2021. Δυο χρόνια νωρίτερα, δίχως οικονομικό ενίσχυση και πλάνο για μεταγραφές, ο Ποτσετίνο είχε καταφέρει να στείλει το κλαμπ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά… άδειασε παντελώς.

Ο Κόντε αναμένεται ν’ αποτελέσει παρελθόν έπειτα απ’ όσα εξαπέλυσε και κατηγόρησε για την συμπεριφορά προέδρου και παικτών, με το μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα να είναι η νοοτροπία και η αμυντική λειτουργία.

Ναι μεν σε επίπεδο συγκομιδής βαθμών στην δική του εποχή στον πάγκο τα «σπιρούνια» έχουν την 4η καλύτερη επίδοση (105 β., πίσω από Σίτι με 134, Άρσεναλ με 121 και Λίβερπουλ με 112), ωστόσο, το παθητικό παρουσιάζει τρομερή ανάγκη για δουλειά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, το ποσοστό των xGoals για τους αντιπάλους είναι στο 65,25 και η Τότεναμ έχει δεχθεί τα 64 από αυτά τα γκολ!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης