Αν έχεις 65+ βαθμούς μετά από 27 αγωνιστικές, παίρνεις πρωτάθλημα – Η Άρσεναλ έχει… 66!

Πιστεύουμε ή όχι στη μοίρα, υπάρχουν πράγματα που ουδείς μπορεί να παραγράψει στην ιστορία της Premier League. Και ένα από αυτά αφορά τη βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων μετά από 27 αγωνιστικές. Όσες συγκέντρωσαν 65+ βαθμούς, πήραν εν τέλει τον τίτλο. Προς ενημέρωση όλων, τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Άρσεναλ έχει έναν πόντο παραπάνω!  



Αν έχεις 65+ βαθμούς μετά από 27 αγωνιστικές, παίρνεις πρωτάθλημα – Η Άρσεναλ έχει… 66!

Μπορεί η Άρσεναλ να αντέξει μέχρι το τέλος; Μπορεί ο Μικέλ Αρτέτα να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της Premier League στην προπονητική του καριέρα; Είναι δυνατό οι «κανονιέρηδες» να συνεχίσουν δίχως απώλειες μέχρι το φινάλε;

Τρία ερωτήματα που έχουν τεθεί άπειρες φορές μέσα στην αγωνιστική περίοδο που διανύουμε και ως στιγμής επιδέχονται μόνο μία απάντηση. Ένα ηχηρό «ναι». Διότι οι Λονδρέζοι δεν «ξεφουσκώνουν», δεν αγχώνονται, δεν επηρεάζονται από τους τραυματισμούς που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, και συνεχίζουν απτόητοι.

Έτσι δικαιολογείται και η διαφορά των πέντε βαθμών που διατηρείται στο έπακρο! Υπάρχει όμως ένας ακόμη παράγοντας που δείχνει πως η Άρσεναλ μπορεί να καταφέρει να φτάσει στο πρώτο της πρωτάθλημα από το 2004. Και δεν είναι άλλος από την ιστορία που μας έχει διδάξει η Premier League.

Όσες ομάδες έχουν συγκεντρώσει περισσότερους από 65 βαθμούς μετά το πέρας 27 αγωνιστικών, έχουν κατακτήσει τον τίτλο. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί σε 14 περιπτώσεις, με τη Λίβερπουλ να διαθέτει και την καλύτερη συγκομιδή ιστορικά στις εν λόγω συνθήκες, με 79 βαθμούς!

Ακολουθούν φυσικά η Σίτι, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να φτάνουν σε τέτοιο σημείο, για πρώτη φορά μετά το 2004 και το αήττητο πρωτάθλημα. Τότε είχαν συγκεντρώσει 67 βαθμούς. Πλέον, έχουν 66 και φυσικά μπορούν να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη βαθμολογική τους συγκομιδή, αν κάνουν το χρέος τους το Σαββατοκύριακο κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας.

Μπορεί η Άρσεναλ λοιπόν να συνεχίσει την παράδοση και να γίνει η 15η περίπτωση που επιβεβαιώνει το εν λόγω στατιστικό; Φυσικά και μπορεί. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η ιστορία!

Δημήτρης Μανάκος