Η διπλή επιτυχία της Γιουνάιτεντ απέναντι στους Ισπανούς έβαλε τέλος στις φοβίες

Οι «κόκκινοι διάβολοι» με δύο νίκες κόντρα στην Μπέτις συνεχίζουν και στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας καταφέρει φέτος να ξεπεράσουν μια και καλή τους φόβους τους για τις συναντήσεις με τους Ισπανούς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.  



Η διπλή επιτυχία της Γιουνάιτεντ απέναντι στους Ισπανούς έβαλε τέλος στις φοβίες

Μετά το ξέσπασμα με το καρέ τερμάτων στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στους Ανδαλουσιανούς, μερικές μέρες μετά το εφιαλτικό 7-0 από την Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ με τον συνήθη ύποπτο, Μάρκους Ράσφορντ, έφτασε και σε δεύτερο θετικό αποτέλεσμα στην ρεβάνς με την Μπέτις στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Έχοντας καταφέρει να προκριθεί εις βάρος και της Μπαρτσελόνα από τα Playoffs, η ομάδα του Τεν Χαγκ έχει διώξει πλέον τους φόβους που θα προκαλούσε σε άλλη εποχή – όχι και τόσο μακρινή – οποιοδήποτε συναπάντημα με σύλλογο από την Ισπανία.

Από το 2018 έως το 2022, η Γιουνάιτεντ είχε μόνο αποκλεισμούς από τους Ισπανούς, ξεκινώντας από τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ με την Σεβίλλη, στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα (2019), από εκεί ξανά με Σεβίλλη στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (2020), μέχρι τον τελικό του Γιουρόπα με την Βιγιαρεάλ (2021) και την Ατλέτικο στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (2022).


Κώστας Ζάλιαρης