Ούτε η δήλωση του Κλοπ, ούτε η εκδίκηση που ήθελε ο Σαλάχ πήγαν καλά...

Η προσπάθεια πάντα θα συνεχίζεται, είτε αργεί το αποτέλεσμα, είτε όχι. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν έχει πάει καθόλου καλά για την Λίβερπουλ αυτό που θα ήθελαν να δουν να συμβαίνει οι Κλοπ και Σαλάχ απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης από τον τελικό του Κιέβου, το 2018 και μετά...



Ούτε η δήλωση του Κλοπ, ούτε η εκδίκηση που ήθελε ο Σαλάχ πήγαν καλά...

Είναι φορές που τα social media και η μνήμη του κόσμου «τιμωρούν» για λόγια που ειπώθηκαν ίσως και πάνω σε μια ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση. Ή από υπερβολική αυτοπεποίθηση που θα έπρεπε να έχει εμφανιστεί σε πιο ήπια μορφή. 

Από τον τελικό του 2018 στο Κίεβο και μετά, η Λίβερπουλ, παρά το γεγονός πως και το Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε και το πρωτάθλημα πήρε μετά από 30 χρόνια, αλλά και τους υπόλοιπους εγχώριους τίτλους στην Αγγλία πανηγύρισε, έχει χάσει όλα τα παιχνίδια με τους «μερένγκες» μετά και τα φετινά στους «16». 

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ από εκείνο το ματς όπου ο Κάριους είχε γίνει αρνητικό πρωταγωνιστής και ο Αιγύπτιος είχε ανοίξει μεγάλη κόντρα με τον Ράμος για τον τραυματισμό του ώμου του, ήθελε εκδίκηση. Όταν συναντήθηκαν ξανά οι δύο ομάδες στα προημιτελικά της σεζόν 2020-2021, ο «Φαραώ» είχε σχολιάσει: «Έχουμε μια δουλειά να φτιάξουμε». Τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ (3-1, 0-0 και αποκλεισμός). Το τρόπαιο του Παρισιού το 2022 χάθηκε και φέτος ήρθαν ήττες και στα δύο παιχνίδια των νοκ-άουτ. 

Από την πλευρά του, ο Γιούργκεν Κλοπ εμφανώς φορτισμένος από το αρνητικό αποτέλεσμα του τελικού του 2022 και με στόχο να δείξει και στον κόσμο της Λίβερπουλ πως η ομάδα θα επέστρεφε άμεσα στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σκηνή, είχε προτρέψει τους οπαδούς να κλείσουν αμέσως την διαμονή τους στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του 2023. Όσοι το έκαναν, αν προλαβαίνουν να πάρουν πίσω χρήματα, θα έχουν αρχίσει ήδη τα τηλεφωνήματα για ακυρώσεις... 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης