Ο Αρτέτα στους ρυθμούς της καταιγιστικής Σίτι του Πεπ

Φυσικά επιβεβαιώνεται το ρητό που λέει «μ’ όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις». Και ο Μικέλ Αρτέτα δεν έμαθε απλώς «γράμματα», αλλά μελέτησε τρομερά, εμπνεύστηκε, επηρεάστηκε από τον Πεπ και τώρα παρουσιάζει μια Άρσεναλ που μοιάζει με τους «πολίτες», στην καταιγιστική συγκομιδή βαθμών για την διεκδίκηση του τίτλου.  



Ο Αρτέτα στους ρυθμούς της καταιγιστικής Σίτι του Πεπ

Οι «κανονιέρηδες» μετά το αγχωτικό, αλλά εντυπωσιακό και απόλυτα δίκαιο 3-2 επί της Μπόρνμουθ στο «Έμιρεϊτς» με το γκολ του Νέλσον στο 90’ + 7’, κατάφεραν να πετύχουν ξανά τρία τέρματα και να περάσουν… αέρα από την έδρα της Φούλαμ το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής.

Αυτή η νίκη ήταν η 21η για τους Λονδρέζους την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, με τις επιπρόσθετες 3 ισοπαλίες να έχουν προσφέρει 66 βαθμούς στο σύνολο του Μικέλ Αρτέτα έπειτα από 27 αγωνιστικές. Αυτή η επίδοση είναι η κορυφαία που είχε επιδείξει και η Μάντσεστερ Σίτι κατά τη διάρκεια της 5ετίας του Πεπ Γκουαρδιόλα στο «Etihad».

Πιο συγκεκριμένα, οι «πολίτες» είχαν 66 βαθμούς μετά από 27 παιχνίδια την σεζόν 2021-2022, όταν ξεκίνησαν το δεύτερο back-to-back πρωταθλημάτων, μετά το «διάλειμμα» του 2020, όταν η Λίβερπουλ είχε επιστρέψει στην κορυφή μετά από 30 χρόνια.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης