Η ευκαιρία της Άρσεναλ να πάει στον Απρίλη με το +8 και με αυξημένη πίεση στην Σίτι

Η τριάρα επί της Φούλαμ από το πρώτο ημίχρονο και το άνετο πέρασμα από μια έδρα που ζόρισε τρομερά τις Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, δίνει στην Άρσεναλ τρομερό αέρα, τον οποίο μπορεί να μετουσιώσει σε διαφορά 8 βαθμών από την Σίτι και να μπει στον Απρίλη με αυτή την τιμή στην «ψαλίδα»!  



Η ευκαιρία της Άρσεναλ να πάει στον Απρίλη με το +8 και με αυξημένη πίεση στην Σίτι

Οι «κανονιέρηδες» με τους Γκάμπριελ, Μαρτινέλι και Έντεγκααρντ έκαναν πάρτι στο πρώτο 45λεπτο του Κυριακάτικου ματς στο «Craven Cottage», απέναντι στην ομάδα του Μάρκο Σίλβα που πραγματικά δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε και αμυνόταν σαν να μην είχαν ιδέα οι ποδοσφαιριστές για το πώς ν’ αποτελέσουν ένα σύνολο.

Η Άρσεναλ έφυγε πάλι στο +5 με τεράστια άνεση μετά και το πολύ δύσκολο 1-0 της Σίτι απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ωστόσο, υπάρχει πλέον η τεράστια ευκαιρία για τους Λονδρέζους να φτάσουν στο +8 και ν’ αυξήσουν την πίεση στους «πολίτες» που θα πρέπει να περιμένουν να μπει ο Απρίλης για να ξαναπαίξουν στο πρωτάθλημα.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο υπάρχουν και παιχνίδια Κυπέλλου και αυτός είναι ο λόγος που η ομάδα του Γκουαρδιόλα δεν θα έχει υποχρεώσεις για την Πρέμιερ, αφού βρίσκεται στα προημιτελικά και κοντράρεται με την Μπέρνλι του Βενσάν Κομπανί (18/03, 19:45).

Οι πρωτοπόροι θα παίξουν με την απόγευμα Κυριακής με την Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά (και του ρεκόρ των 0 τελικών στο στόχο σε 270 αγωνιστικά λεπτά) στο «Έμιρεϊτς», μετατοπίζοντας πλέον όλη την πίεση στους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ.

Εκείνοι, μόλις επιστρέψουν στις υποχρεώσεις τους για την Λίγκα, θα έχουν ντέρμπι με την Λίβερπουλ (01/04) και αυτή η απόσταση που μεσολαβεί ίσως να κάνει καλό στους «κόκκινους» και εμφανιστούν όσο ανταγωνιστικοί απαιτεί η περίσταση, μετά τη «σφαλιάρα» που δέχθηκαν από την Μπόρνμουθ στο «Vitality Stadium».

 

 

Κώστας Ζάλιαρης