118 χρόνια μπλε υπερηφάνειας στο Λονδίνο

Το σύνθημα λέει «Keep the Blue Flag, Flying High». Και εδώ και 118 χρόνια αυτό συμβαίνει. Πότε ανεμίζει καλύτερα, πιο αισιόδοξα και πιο λαμπερά και πότε καλείται να ξεπεράσει δυσκολίες. Η Τσέλσι γιορτάζει σήμερα και η ιστορία της συνεχίζει να γράφεται, από την 10η Μαρτίου του 1905.  



118 χρόνια μπλε υπερηφάνειας στο Λονδίνο

Δυο διαδοχικές νίκες το τελευταίο διάστημα. Ακόμα ένα μεγάλο come-back σε νοκ-άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με ανατροπή στην ρεβάνς μετά από ήττα στο πρώτο παιχνίδι. Πρώτη φορά ένα ματς με δύο γκολ από τους «μπλε» μέσα στο 2023. Τα πράγματα μπορεί να είναι ζόρικα για το λονδρέζικο κλαμπ τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως, έπειτα και από την βραδιά της Τρίτης, το «Στάμφορντ Μπριτζ» είναι ευτυχισμένο. Και οι παίκτες το γιόρτασαν. Ξέσπασαν. Το απόλαυσαν. Το είχαν ανάγκη.

Τα 118α γενέθλια του συλλόγου, τον βρίσκουν σε περίεργη κατάσταση, ωστόσο, ποτέ δεν χάνεται η ελπίδα. Από πουθενά κι από κανέναν. Πόσο μάλλον από έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό. Άλλωστε, η ζωή και το ποδόσφαιρο κάνουν κύκλους συνεχώς. Ό,τι σου λείπει τώρα, θα έρθει στο μέλλον με σκληρή δουλειά.

Έναν χρόνο μετά το φινάλε της απίστευτης εποχής του Ρομάν Αμπράμοβιτς και των τεράστιων επιτυχιών, η Τσέλσι ψάχνει ισορροπία. Όμως, έχει να υπερηφανεύεται πως ουδέποτε, κανείς, δεν παράτησε την προσπάθεια. Από παίκτες, προπονητές, οπαδούς, υπαλληλικό προσωπικό. Όλοι ήταν ενωμένοι όταν ήταν άγνωστη ακόμα και η επόμενη μέρα.

Ο σύλλογος φέτος δεν διεκδικεί τίτλο στα εγχώρια. Δεν τα κατάφερε. Δίνει τεράστια μάχη για ένα όνειρο που έχει ελάχιστες πιθανότητες αυτή τη στιγμή, για την 4άδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ωστόσο, η φανέλα παραμένει «ζωντανή» στην Ευρώπη και κάθε νέα πρόκληση θα υπενθυμίζει σε όλους στην ομάδα γιατί και πόσο έχει γιγαντωθεί το κλαμπ.

118 χρόνια Τσέλσι. Χρόνια… ακόμα περισσότερα! Η μπλε σημαία θ’ ανεμίζει, ό,τι καιρό κι αν κάνει.

«Keep the Blue Flag Flying High»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης