Οι Γκλέιζερς δεν θα αποχωριστούν εύκολα τη μηχανή που κόβει χρήμα και αυτό είναι εφιαλτικό για τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν μία μηχανή  παραγωγής χρήματος ειδικά από τη δεκαετία του ‘90 και μετά και φαίνεται πως η οικογένεια Γκλέιζερ «ανακάλυψε» ακόμα ένα τρόπο για να διατηρήσει την εταιρεία υπό έλεγχο αφού δεν ήρθε πρόταση κοντά σε έξι δισ. λίρες που θα σκέφτονταν να πουλήσουν! Και φαίνεται πως ο σύλλογος θα μείνει στα χέρια τους, κάτι που για τους οπαδούς της ομάδας ακούγεται καταστροφικό! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Οι Γκλέιζερς δεν θα αποχωριστούν εύκολα τη μηχανή που κόβει χρήμα και αυτό είναι εφιαλτικό για τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μπορεί οι Γκλέιζερς να εξέταζαν πριν από περίπου ένα μήνα την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας δεχθεί και αρκετές προτάσεις για να αλλάξει ιδιοκτησία ο σύλλογος, όμως ακριβώς τη στιγμή που φαινόταν πως θα περάσουν οι ενδιαφερόμενοι στην επόμενη φάση με τον έλεγχο των οικονομικών, πλέον αυτό φαίνεται πως δεν είναι το ενδεχόμενο! 

Αντιθέτως, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες έχουν στραφεί σε άλλες λύσεις, με την επικρατέστερη εξ΄ αυτών να είναι η ίδρυση μίας 100% θυγατρικής επιχείρησης, μέσω της οποίας θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν σε μέγιστο βαθμό την απήχηση του εμπορικού σήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανά τον κόσμο. Μια τεράστια δυναμική που μπορεί να αποφέρει πολλά χρήματα και που οι Γκλέιζερς δείχνουν αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν μέσω νέων τραπεζικών δανείων, χωρίς δηλαδή να εκταμιεύουν προσωπικά χρήματα! 

Θυμίζουμε πως οι Γκλέιζερς έχουν δεχθεί προσφορές από τον πιο πλούσιο Βρετανό, τον  δισεκατομμυριούχο και οπαδό της ομάδας, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ και τον Σεΐχη, Γιασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, με τον τελευταίο πάντως να μοιάζει δυσαρεστημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων! 

Παρά το γεγονός πως ο πατέρας του Καταριανού τραπεζίτη  – που δεν ασχολείται καν με το ποδόσφαιρο – δεν φαίνεται να συμφωνεί με την κίνηση του γιου του, ο Πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας της χώρας του θέλει να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θεωρούσε πως έχει τον πρώτο λόγο! 

Οι νεότερες πληροφορίες πάντως εδώ και δύο μέρες από την Αγγλία αναφέρουν πως o Πρίγκιπας Γιασίμ δεν θα καθίσει να διαπραγματευτεί ι με τους Γκλέιζερς, αν εκείνοι θεωρούν ότι η προσφορά του είναι μικρή! Θεωρεί, και αυτό από ανθρώπους που γνωρίζουν ιδιαίτερα από οικονομικές συναλλαγές είναι πολύ σωστό, πως μια πρόταση που απαλλάσσει τον σύλλογο εντελώς από χρέη και δίνει και πάνω από 4,5 δισ. λίρες στους ιδιοκτήτες είναι εξαιρετική!

Οι Αμερικανοί, ωστόσο, καταλαβαίνοντας πλήρως την δυναμική του συλλόγου που έχουν στα χέρια τους, πρόκειται να παίξουν πολύ σκληρά στο πόκερ της συναλλαγής και εάν δουν ότι δεν ανεβαίνουν οι προσφορές, θα προχωρήσουν σε αυτήν την λύση της ίδρυσης της θυγατρικής εταιρείας που θεωρούν πως θα αυξήσει τα έσοδα και περαιτέρω την αξία του κλαμπ! 

Το σίγουρο είναι πως για τους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτό θα είναι ένα εφιαλτικό σενάριο εάν η ομάδα μείνει στα χέρια των Αμερικανών, που έχουν δείξει μεν προθέσεις να ενισχύσουν οικονομικά τον σύλλογο με μεταγραφές και το έχουν κάνει όλα τα τελευταία χρόνια. Όμως, από την άλλη πλευρά, η προοπτική να αλλάξει χέρια ή εταιρεία και να έρθει κάποιος καινούργιος που θα είναι και πολύ φιλόδοξος, ειδικά στην περίπτωση του τραπεζίτη από το Κατάρ, σίγουρα θα άλλαζε τα στάνταρ! Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν πολλά!