Ο Χάβερτς έχασε το πρώτο πέναλτι στην καριέρα του, αλλά η μοίρα του έκανε δώρο! (vid)

Ένα από τα πιο σημαντικά γκολ του Κάι Χάβερτς είναι γεγονός, με τον Γερμανό να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ, από το σημείο του πέναλτι. Μία… επεισοδιακή εκτέλεση, η οποία λίγο έλειψε να του αποφέρει το πρώτο του «χαμένο» σε ολόκληρη την καριέρα του!



Ο Χάβερτς έχασε το πρώτο πέναλτι στην καριέρα του, αλλά η μοίρα του έκανε δώρο! (vid)

Ουδείς μπορεί να θεωρήσει πως οι εκτελέσεις πέναλτι του Κάι Χάβερτς είναι ιδανικές. Κανείς δεν συζητά κάτι τέτοιο, κανείς δεν βάζει τον Γερμανό ποδοσφαιριστή στην ίδια μοίρα με άλλους παίκτες που έχουν μεγάλη ευστοχία και αγωνίζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή σε ομάδες της Premier League.

Ούτε τον Ζορζίνιο, ο οποίος αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ των «μπλε» πέρυσι για ένα εξάμηνο, εξαιτίας των εύστοχων εκτελέσεων, ούτε φυσικά τον Ιβάν Τόνεϊ των 27/28 πέναλτι καριέρας ή τον Γιάγια Τουρέ, που δεν αστόχησε σε 11 συνεχόμενα σε επίπεδο πρωταθλήματος, πριν από μία δεκαετία.

Ωστόσο, η ευστοχία του Κάι Χάβερτς από τα 11 βήματα, «αγγίζει» την αποτελεσματικότητα των εν λόγω ποδοσφαιριστών. Και αυτό διότι, δεν έχει αστοχήσει ποτέ! Μετρά 15 πέναλτι, όλα έχουν καταλήξει στον στόχο, με τον Γερμανό να δείχνει πως κάθε άλλο παρά φοβάται να αναλάβει την ευθύνη μιας εκτέλεσης.

Αισίως, έφτασε πιο κοντά στην πρώτη του αστοχία από ποτέ. Νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Μπορούσια Ντόρτμουντ, αλλά ο VAR του έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία. Αυτή την φορά αναδείχθηκε νικητής και η Τσέλσι είναι η πρώτη ομάδα που περνά στα προημιτελικά του Champions League, εκπροσωπώντας το «Νησί»!

Δημήτρης Μανάκος