Guess who: Μόνο δύο παίκτες από όλο το ρόστερ της Γιουνάιτεντ είχαν δεχθεί (ξανά) επτά γκολ στην καριέρα τους!

Για τους περισσότερους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 7-0 από τη Λίβερπουλ αποτέλεσε το χειρότερο αποτέλεσμα της καριέρας τους. Για πρώτη φορά δέχθηκαν επτά γκολ σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, σε οποιοδήποτε παιχνίδι τους. Εκτός από δύο…



Guess who: Μόνο δύο παίκτες από όλο το ρόστερ της Γιουνάιτεντ είχαν δεχθεί (ξανά) επτά γκολ στην καριέρα τους!

Δεν χωράει καμία αμφισβήτηση στο γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισαν την πιο «βαριά» ήττα της καριέρας τους στο «Άνφιλντ». Είναι σχεδόν προφανές, μιας και ο σύλλογος στον οποίο αγωνίζονται δεν είχε δεχθεί ποτέ επτά γκολ στον 21ο αιώνα.

Συνεπώς, μόνο με άλλη ομάδα θα μπορούσαν να έχουν υποστεί τέτοιο «στραπάτσο», πράγμα που στους 30 από τους 32 παίκτες, δεν είχε συμβεί ποτέ. Μόνο δύο είναι οι εξαιρέσεις. Μόνο δύο ποδοσφαιριστές από τους 26 που ανήκουν στο τρέχον ρόστερ των «κόκκινων διαβόλων» έχουν δεχθεί για ακόμη μία φορά στην καριέρα τους επτά γκολ στο ίδιο ματς, ανεξάρτητα από το αν το αποτέλεσμα ήταν 7-0 ή η ομάδα τους είχε σκοράρει.

Κοινό χαρακτηριστικό τους πως αμφότεροι δεν αγωνίστηκαν στο «Άνφιλντ». Για την ακρίβεια, δεν βρέθηκαν καν στην αποστολή. Ο λόγος για τον Φιλ Τζόουνς και για τον γκολκίπερ, Τζακ Μπάτλαντ.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ο πρώτος έχει υποστεί την πιο «βαριά» ήττα της καριέρας του από τη νυν ομάδα του. Γυρνάμε τον χρόνο στο 2010, όταν ακόμη αγωνιζόταν με τα χρώματα της Μπλάκμπερν. Ηττήθηκε με 7-1 στο «Ολντ Τράφορντ», έχοντας μάλιστα αγωνιστεί 90 λεπτά!

Όσον αφορά τον Μπάτλαντ, ο οποίος δεν έχει καταγράψει ακόμη συμμετοχή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το χειρότερο βράδυ στην καριέρα του έλαβε χώρα στην άλλη πλευρά του Μάντσεστερ. Ήττα από τη Σίτι, ενώ υπερασπιζόταν την εστία της Σάντερλαντ με 7-2, έχοντας επίσης ξεκινήσει το ματς στην βασική ενδεκάδα!

Από εκεί και πέρα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως η πλειονότητα των υπολοίπων θα θυμούνται για πάντα το παιχνίδι στο «Άνφιλντ», ως το χειρότερο ματς τους ever. Ο λόγος είναι προφανής… Αποτελεί για τους περισσότερους, το μοναδικό παιχνίδι που έχουν δεχθεί ποτέ επτά γκολ!

Δείτε αναλυτικά την πιο «βαριά» ήττα των βασικών παικτών της Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ»:

Νταβίδ Ντε Χέα: Λίβερπουλ, 7-0

Ντιόγο Νταλότ: Λίβερπουλ, 7-0

Ραφαέλ Βαράν: Λίβερπουλ, 7-0 (Η προηγούμενη ήταν πριν από μία πενταετία, με 5-1 από τη Μπαρτσελόνα)

Λισάντρο Μαρτίνες: Λίβερπουλ 7-0

Καζεμίρο: Λίβερπουλ, 7-0 (Ισχύει ό,τι και στον Βαράν

Φρεντ: Λίβερπουλ, 7-0

Άντονι: Λίβερπουλ, 7-0 (Οι δύο προηγούμενες επίσης με Γιουνάιτεντ, από Μπρέντφορντ, 4-0 και από Μάντσεστερ Σίτι, 6-3)

Βουτ Βέγκορστ: Λίβερπουλ, 7-0 (Η προηγούμενη ήταν στη Γερμανία, 6-0 στο Μπάγερν Μονάχου – Βόλφσμπουργκ)

Μπρούνο Φερνάντες: Λίβερπουλ, 7-0 (Η προηγούμενη το 1-6 από την Τότεναμ)

Μάρκους Ράσφορντ: Λίβερπουλ 7-0 (Ισχύει ό,τι και για τον Μπρούνο Φερνάντες)

 

Δημήτρης Μανάκος