Γουλβς: «Αόρατα» σέντερ φορ και μεγάλες προσωπικότητες εντός και εκτός γηπέδου

Παρά την σημαντική νίκη της απέναντι στην Τότεναμ (1-0) το Σάββατο, η Γουλβς συνεχίζει να… αγνοεί τα γκολ από τα σέντερ φορ της και συνεπώς «μάχεται» για την παραμονή της στην Premier League. Όμως, ίσως μπορεί να βρει την λύση στα προβλήματα της, από τους ανθρώπους που στα δύσκολα δηλώνουν… παρών.  



Γουλβς: «Αόρατα» σέντερ φορ και μεγάλες προσωπικότητες εντός και εκτός γηπέδου

Εκμεταλλευόμενη την διακοπή της Premier League, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Γουλβς προχώρησε στην αντικατάσταση του Μπρούνο Λάζε και έφτασε στο «Νησί», ο Ισπανός Τζούλιεν Λοπετέγκι. Έκτοτε, οι «λύκοι», έχουν καταφέρει να βρουν την απαραίτητη ηρεμία που χρειάζονταν, να «μαζέψουν» κάποιους πόντους ώστε να έχουν -για την ώρα- μια διαφορά ασφαλείας από την ζώνη του υποβιβασμού, με μοναδικό όμως άλυτο πρόβλημα τα συνολικά… ανύπαρκτα γκολ των δυο σέντερ φορ της, Ραούλ Χιμένεθ και Ντιέγκο Κόστα.

Συμπληρώθηκε ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος, από τότε που ο Χιμένεθ σκόραρε για τελευταία φορά (10/3/22), απέναντι στην Γουότφορντ και έμελλε να είναι αυτός ο τελευταίος φορ που το καταφέρνει αυτό με την φανέλα της Γουλβς, ασχέτως από την απόκτηση του Ντιέγκο Κόστα το καλοκαίρι, ως ελεύθερος.

 

 

Όπως συνηθίζει τον τελευταίο χρόνο, έτσι και τώρα, η Γουλβς επιβλήθηκε της Τότεναμ με 1-0, με το γκολ να προέρχεται από τον μεσοεπιθετικό Ανταμά Τραορέ, ο οποίος πέτυχε μόλις το δεύτερό του τέρμα σε 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα δώσει και μία ασίστ.

 

 

Φέτος, το βάρος του σκοραρίσματος έχει πέσει στους ώμους των Ντάνιελ Ποντένσε και Ρούμπεν Νέβες. Οι δυο Πορτογάλοι είναι οι πρώτοι σκόρερ στο πρωτάθλημα για την Γουλβς, με πέντε γκολ έκαστος και θεωρούνται η αιχμή του δόρατος της επιθετικής λειτουργίας των «λύκων». Ο Ποντένσε έχει αγωνιστεί σε 24 παιχνίδια της Premier League, ενώ ο Νέβες σε 25, χωρίς να έχουν καταφέρει να μοιράσουν κάποια ασίστ.

 

 

Παράλληλα, στη Ιβηρική «παροικία» προστέθηκε τον Ιανουάριο και ο Πάμπλο Σαράμπια. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, σε μόλις επτά εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα μια φορά (απέναντι στην Φούλαμ) και να γίνει πιο επιδραστικός από τους δυο σέντερ φορ της ομάδας μέχρι στιγμής.

 

 

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Ζοσέ Σα. Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, συνεχίζει τις υψηλές «πτήσεις» του και δίνει την απαραίτητη ασφάλεια που χρειάζεται στο σύνολο του Λοπετέγκι. Στις 26 φετινές εμφανίσεις του στην Premier League, έχει κρατήσει επτά φορές ανέπαφη την εστία του, με τελευταία και πιο εντυπωσιακή, αυτή απέναντι στην Τότεναμ.

 

 

Έχοντας συγκεντρώσει τους 17 από τις 27 βαθμούς της με τον Λοπετέγκι στο τιμόνι, η Γουλβς, έχει καταφέρει να αποκτήσει σταθερές, τόσο εντός όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου.

Αν ο στόχος της παραμονής επιτευχθεί, τότε σίγουρα δεν θα οφείλεται σε «σεντερφορίσια» γκολ, αλλά στα πρόσωπα που τις δύσκολες στιγμές δήλωσαν πως είναι δυναμικά παρόντες με τις εμφανίσεις τους. Το μόνο σίγουρο είναι, πως ο Ισπανός τεχνικός, το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχει πολύ δουλειά…

Γιάννης Νικολόπουλος