Ιμπραχίμα Κονατέ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… 12-0: Δύο δικές του νύχτες στο γήπεδο, όλη η ζωή των φίλων της Λίβερπουλ!

Ό,τι έχει ζήσει ο Ιμπραχίμα Κονατέ σε δύο ματς απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν έχει παρακολουθήσει ούτε ο πιο πιστός φίλος της Λίβερπουλ, που ξεπερνά τα… 100 του χρόνια. Δύο παιχνίδια, 180 αγωνιστικά λεπτά, δύο «ιστορικά» ματς για τους «κόκκινους» σε βάρος της «μισητής» αντιπάλου και 12-0 τα γκολ υπέρ της, σε διάστημα ενός έτους. Απίθανο…



Ιμπραχίμα Κονατέ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… 12-0: Δύο δικές του νύχτες στο γήπεδο, όλη η ζωή των φίλων της Λίβερπουλ!

Ποτέ και κανένας ποδοσφαιριστής, ούτε από τη μία, ούτε από την άλλη πλευρά, έχει βιώσει κάτι ανάλογο. Να έχεις αντιμετωπίσει δηλαδή δύο φορές την ομάδα που απαρτίζει το κορυφαίο ντέρμπι της χώρας, μαζί με τη δική σου, και να την έχεις κερδίσει αθροιστικά με 12 γκολ έναντι… μηδενός.

Όλα αυτά ενώ είσαι κεντρικός αμυντικός. Έχεις συνεισφέρει δηλαδή να διατηρηθεί απαραβίαστη η εστία του γκολκίπερ σου. Όλα αυτά, συνδυαστικά με το ότι ποτέ στα 239 ματς μεταξύ της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν είχε κάνει ποτέ την εμφάνισή του το 7-0 ως τελικό σκορ, συνθέτουν την απίθανη ιστορία του Ιμπραχίμα Κονατέ με τους «κόκκινους διαβόλους».

Διότι ο Γάλλος, ναι μεν τους έχει βρει στον δρόμο του μόλις δύο φορές, αλλά αμφότερες είναι ιστορικές. Στην πρώτη περίπτωση, στο περσινό 5-0, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία των γηπεδούχων που οδηγήθηκαν στο «Ολντ Τράφορντ», πίσω στο σκορ με 4-0, για να προκύψει τελικά η σοκαριστική «πεντάρα».

Πλέον, το κακό έγινε μεγαλύτερο, με τον Κονατέ να δηλώνει «παρών» και στη μεγαλύτερη νίκη της Λίβερπουλ επί της αντιπάλου της στην εποχή της Premier League και κατά συνέπεια στον 21ο αιώνα, αλλά και συνολικά ιστορικά.

Ό,τι ζει ο Κονατέ απέναντι στη Γιουνάιτεντ, δεν έχει καταφέρει να δει ούτε ο πιο πιστός οπαδός της Λίβερπουλ που έχει υπερβεί το μέσο όρο ηλικίας, αναφορικά με το διάστημα ζωής του. Κανείς. Μόνο αυτός. Και όλα αυτά, σε 180 αγωνιστικά λεπτά…

Δημήτρης Μανάκος