Είναι αλήθεια: Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό, «πάτησε» ξανά τη Βίλα και έγραψε θρυλική ιστορία! (vids)

Συνέβη, είναι αληθινό και πέρα ως πέρα ιστορικό! Ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το Europa Conference League! Οι Πειραιώτες για πρώτη φορά στα χρονικά καταφέρνουν να φτάσουν σε ευρωπαϊκό τελικό, με δυο σούπερ νίκες επί της Άστον Βίλα στα ημιτελικά! Μετά το 4-2 στο Μπέρμιγχαμ, οι «χωριάτες» ηττήθηκαν και στο Φάληρο 2-0 , τερματίστηκε το δικό τους όνειρο και συνεχίζεται αυτό της τρομερής ομάδας του Μεντιλίμπαρ! Αντίπαλος για το τρόπαιο στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, η Φιορεντίνα στις 29 Μαΐου!



Είναι αλήθεια: Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό, «πάτησε» ξανά τη Βίλα και έγραψε θρυλική ιστορία! (vids)

Το ελληνικό ποδόσφαιρο γιορτάζει την ιστορική παρουσία του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό τελικό. Κάτι που φάνταζε απατηλό όνειρο για τους συλλόγους της χώρας μας στις μεγάλες διοργανώσεις της UEFA, παίρνει σάρκα και οστά. Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League σε ελληνικό έδαφος, με τον τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου.

Όπως και στο Μπέρμιγχαμ, έτσι και στον επαναληπτικό ημιτελικό του «Γ. Καραϊσκάκης», η ομάδα του Μεντιλίμπαρ «χτύπησε» στην πρώτη καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε. Στο 10ο λεπτό ο Ποντένσε άφησε αριστερά για το overlap του Κίνι κι αυτός έκανε το γύρισμα για τον Ελ Κααμπί και το 1-0.

 

Ο Ολυμπιακός άφησε χώρους στη Βίλα, φρόντισε να επενδύσει στην άμυνα και να παρουσιάσει μια τρομερά σφιχτή λειτουργία στα μετόπισθεν, πράγμα που άφηνε ελάχιστα περιθώρια στους «χωριάτες» για κινήσεις και επικίνδυνες μεταβιβάσεις. Το παιχνίδι της ομάδας του Έμερι απέναντι σε οργανωμένη άμυνα ήταν προβλέψιμο γι' αυτό και έπρεπε ν' ανεβάσει ταχύτητα σε στιγμές που κατάφερνε ν' ανακτήσει την κατοχή σε καταστάσεις που οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν προλάβει να οχυρωθούν. Ωστόσο, πάντα στην τελευταία ενέργεια κάτι έλειπε από τους «χωριάτες».

 

Ούτε ο ΜακΓκιν είχε βοήθειες, ούτε ο Γουότκινς κατάφερνε να φανεί φοβερά απειλητικός για την εστία του Τζολάκη, ο οποίος ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε να εμπνεύσει με σιγουριά τους συμπαίκτες του. Ο Έμερι όσο κι αν μπορεί να κοιτούσε προς τον πάγκο του, δεν είχε τις επιλογές που θα ήθελε.

Ο Ολυμπιακός ασφαλώς χρειάστηκε να συνεχίσει να παίζει άμυνα, να υπερασπίζεται το προβάδισμα των τριών τερμάτων από τα δυο ματς (συνολικό σκορ 5-2). Βέβαια, το γεγονός πως η Άστον Βίλα δεν έδειχνε να μπορεί ν' ανεβάσει ταχύτητα, προφανώς και βόλευε τρομερά τους Πειραιώτες. Και με το χρόνο να κυλάει και την ελπίδα να σβήνει, οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν το έπος τους στο 79ο λεπτό.

 

Από τη μπαλιά του Τζολάκη, ο Ελ Κααμπί έτρεξε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, νίκησε τον Μαρτίνες, ο VAR υπέδειξε γκολ και με το 2-0 η ελληνική ομάδα θα βρεθεί στις 29 του μηνός στη Νέα Φιλαδέλφεια για να διεκδικήσει το μεγαλύτερο όνειρο! Ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο!