Δίπλα στο «This is Anfield», έχει και μία θέση ο «ιστορικός» Μοχάμεντ Σαλάχ!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ σκόραρε δις στο θρίαμβο της Λίβερπουλ με 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγινε ο πρώτος σκόρερ των «κόκκινων» στην ιστορία της Premier League.



Δίπλα στο «This is Anfield», έχει και μία θέση ο «ιστορικός» Μοχάμεντ Σαλάχ!

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μετέτρεψε το ντέρμπι της Premier League σε ένα… πάρτι! Οι «κόκκινοι» διέλυσαν κυριολεκτικά τους αντιπάλους τους και έφτασαν σε μία άνευ προηγουμένου επικράτηση με 7-0 στο Άνφιλντ!

Ένας από τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας αυτής νίκης ήταν -ποιος άλλος- ο Μοχάμεντ Σαλάχ! Ο Αιγύπτιος σκόραρε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε ένα ιστορικό επίτευγμα. Συγκεκριμένα, κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει τα 128 γκολ του Ρόμπι Φάουλερ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στην Premier League, όταν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ περίπου 20 λεπτά μετά τον ξεπέρασε!

Ο Σαλάχ στο 83’ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, έκανε το 5-0 και έγινε… μύθος! Αυτό ήταν το γκολ νούμερο 129 για τον «Φαραώ» στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ένα περισσότερο από τον Φάουλερ και έτσι έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ στην Premier League.

Η πρώτη πεντάδα σκόρερ της Λίβερπουλ στην Premier League

129 Μοχάμεντ Σαλάχ

128 Ρόμπι Φάουλερ

120 Στίβεν Τζέραρντ

118 Μάικλ Όουεν

90 Σαντιό Μανέ

Με τα δύο αυτά γκολ μάλιστα διεύρυνε το ρεκόρ του με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς έχει σκοράρει 12 φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις και αποτελεί τον κορυφαίο για τη Λίβερπουλ και σε αυτή τη λίστα! Φυσικά, η συνεισφορά του στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής δεν σταμάτησε εκεί, αφού ο Αιγύπτιος είχε δύο ασίστ, αλλά και γενικότερα πραγματοποίησε μία φανταστική εμφάνιση.

Κι όλα αυτά, ενώ την περασμένη εβδομάδα στην εξ αναβολής αναμέτρηση με αντίπαλο τη Γουλβς (1/3) και τη νίκη με 2-0, ο Σαλάχ είχε πάλι βρει δίχτυα για να φτάσει τα 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη Λίβερπουλ φέτος. Έναν αριθμό γκολ που έφτασε για έκτη διαδοχική σεζόν!

Βασίλης Βασιλείου