Άρσεναλ: Εντυπωσιακή σταθερότητα, ήρωες ετών… 21 και στόχος να σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα στο «Έμιρεϊτς»!

Κάθε ματς που περνά νικηφόρα, είναι και μία μικρή νίκη για την Άρσεναλ. Επικρατεί, παίρνει το τρίποντο, διαγράφει το παιχνίδι και συνεχίζει παρακάτω. Το έκανε απέναντι στην Έβερτον, πήρε εκδίκηση για το ματς του πρώτου γύρου και πλέον, βλέπει το πρόγραμμα να της χαμογελά. Όλα αυτά, με φόντο τον πρώτο τίτλο της Premier League στο «Έμιρεϊτς», με… ήρωες που όταν οι Invincibles «χάζευαν» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, βρίσκονταν σε νηπιακές ηλικίες. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Άρσεναλ: Εντυπωσιακή σταθερότητα, ήρωες ετών… 21  και στόχος να σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα στο «Έμιρεϊτς»!

Ήταν φανερό από την πρώτη αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Έβερτον και την ήττα των «κανονιέρηδων» στο «Γκούντισον Παρκ», πως αν συναντήσουν τα «ζαχαρωτά» ξανά, το ματς δεν θα έχει καμία σχέση με την πρώτη φορά.

Ο Σον Ντάις θα επέλεγε και πάλι η ομάδα του να παίξει πίσω από τη μπάλα και θα περιμένει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, αλλά έχουμε δει φέτος την Άρσεναλ να τα καταφέρνει στην έδρα της απέναντι σε τέτοιου είδους συνθήκες. Και όπως είναι λογικό, ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο κόντρα σε μία ομάδα που έχει αποφασίσει να παίξει με την άμυνά της τόσο χαμηλά, αλλάζει τα δεδομένα της αναμέτρησης.

Αυτό έλαβε χώρα από τον Μπουκάγιο Σάκα, που είναι ο νεότερος που καταφέρνει να φτάσει τα 50 γκολ με τη φανέλα της ομάδας του, μετά τον Σεσκ Φάμπρεγας, και το πράγμα απλοποιήθηκε πολύ. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα επικρατούσε με 2-0 στο ημίχρονο, για πρώτη φορά στο 2023 και η ευρεία νίκη της επί της Έβερτον, σηματοδότησε την 3η συνεχόμενη νίκη της σε επίπεδο Premier League, μετά από τα τρία ματς που η Άρσεναλ για πρώτη φορά στην σεζόν δεν κατάφερε να κερδίσει.

Το «Έμιρεϊτς» αποτελεί την καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος και οι Λονδρέζοι διαθέτουν την κορυφαία εκτός έδρας επίδοση επίσης. Είναι η πιο ισορροπημένη ομάδα στο πρωτάθλημα, βγάζει χαρακτήρα και αν κάποιος θεωρούσε στην αρχή του πρωταθλήματος πως δεν θα αντέξουν, πράγμα που και εγώ ο ίδιος είχα επισημάνει, πλέον η Άρσεναλ μας απαντά ξεκάθαρα.

Πηγαίνει για τον τίτλο, τον πρώτο της σε επίπεδο Premier League μετά από 19 χρόνια, βρίσκεται στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι, σε ίδιο αριθμό αναμετρήσεων, απομένουν 13 ματς και τα έξι επόμενα σε όλες τις διοργανώσεις, δείχνουν να την ευνοούν αφάνταστα.

Μέχρι και το ματς με τη Λίβερπουλ στις αρχές Απριλίου, η Άρσεναλ θα δώσει έξι παιχνίδια, με τα πέντε εξ’ αυτών να λαμβάνουν χώρα στο Λονδίνο, την στιγμή που η μοναδική της εξόρμηση είναι το ταξίδι στη Λισαβώνα για να συναντήσει τη Σπόρτινγκ, στα πλαίσια του Europa League.

Το πρόγραμμα επιτέλους την ευνοεί, η σταθερότητα που επιδεικνύει είναι τεράστια και το ματς που θα κρίνει το πρωτάθλημα είναι – όπως άπαντες αντιλαμβανόμαστε  - αυτό απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Αν η Άρσεναλ δεν ηττηθεί, τότε ο τίτλος είναι στα… πόδια της, πράγμα που δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί στο ξεκίνημα μίας σεζόν, όπου στόχος ήταν η επιστροφή στο Champions League.

Συνεχίζουν ορισμένοι παίκτες της να μην είναι καλά, ποδοσφαιριστές – κλειδιά, όπως ο Έντεγκααρντ και ο Μαρτινέλι, αλλά ακόμη και η ατομική τους αντίδραση στο «ντεφορμάρισμα» είναι εκπληκτική. Γκολ ο αρχηγός της με την Έβερτον, τέσσερα ο Μαρτινέλι σε τρία ματς και φυσικά ο ασταμάτητος Μπουκάγιο Σάκα, που επιβεβαιώνει πως το μέλλον του πρέπει να είναι στην Άρσεναλ που τον ανέδειξε.

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει το πράγμα; Είναι μία δύσκολη ερώτηση, αλλά θα ήταν ασέβεια προς την ίδια την Άρσεναλ να μην παραδεχόμαστε 13 ματς πριν το τέλος, πως αυτή είναι το φαβορί. Βγάζει αντίδραση σε κάθε τι, είναι εξαιρετικά ώριμη στην αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων που δεν της έχουν πάει καλά και πλέον μετρά αντίστροφα. Το 2ο καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της, μετά από 25 ματς, είναι γεγονός. Μόνο οι Invincibles είχαν καλύτερη συγκομιδή βαθμών σε ίδιο εύρος παιχνιδιών. Αλλά ο στόχος είναι ένας. Να σηκωθεί το πρώτο πρωτάθλημα στο «Έμιρεϊτς» και να δει τον Αρσέν Βενγκέρ να χαμογελά με την πιο ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος!