Μόνο οι μισές ομάδες των προημιτελικών από την Πρέμιερ, 15 χρόνια μετά!

Με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να έχει πετάξει εκτός την Τότεναμ και την Γκρίμσμπι να παίρνει τεράστια πρόκριση εις βάρος της Σαουθάμπτον στα μεγάλα «μπαμ» της βραδιάς της Τετάρτης, η Πρέμιερ Λιγκ έχει για πρώτη φορά έπειτα από 15 χρόνια μονάχα τις μισές ομάδες δικές της στη φάση των «8» του Κυπέλλου Αγγλίας.  



Μόνο οι μισές ομάδες των προημιτελικών από την Πρέμιερ, 15 χρόνια μετά!

Η Γιουνάιτεντ έφερε τούμπα το παιχνίδι με την Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ», η Σίτι πέρασε εύκολα από την έδρα της Μπρίστολ Σίτι, η Φούλαμ ξεπέρασε το εμπόδιο της Λιντς και η Μπράιτον βρίσκεται επίσης στους «8» του φετινού θεσμού.

Το άλλο 50% των συμμετεχόντων συλλόγων στα προημιτελικά δεν περιλαμβάνονται στην λαμπερή, κορυφαία κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, με την Μπέρνλι του Βινσέν Κομπανί να κλείνει ραντεβού με την Μάντσεστερ Σίτι και τον κόουτς των «clarets» να κοντράρεται με το κλαμπ στο οποίο έγραψε ιστορία.

Οι μόλις 4 ομάδες της Πρέμιερ που βρίσκονται στους «8» είναι κάτι που παρατηρείται για πρώτη φορά μετά από την σεζόν 2007-2008, όταν τότε πάλι μόνο οι μισές ήταν από το κορυφαίο πρωτάθλημα και πιο συγκεκριμένα οι Μαν. Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Μίντλεσμπρο και… Πόρτσμουθ!

Μάλιστα, από εκείνες προχώρησαν μόνο οι «πομπέις», οι οποίοι και κατέκτησαν το Κύπελλο με το 1-0 στον τελικό απέναντι στην Κάρντιφ χάρη σε γκολ του Κανού!

Κώστας Ζάλιαρης