Ο Φόντεν, η χειρότερη περίοδος και η επαναφορά με 3 γκολ σε δυο ματς

Ο Φιλ Φόντεν ήταν εκείνος που σε μεγάλο βαθμό οδήγησε την Σίτι στα προημιτελικά του Κυπέλλου σκοράροντας δις απέναντι στην Μπρίστολ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε να τον εξυμνεί για τη δουλειά που κάνει και για όσα προσφέρει στη Σίτι. Ως τη χειρότερη περίοδο της καριέρας του χαρακτήρισε ο παίκτης το πρόσφατο διάστημα δίχως εμφανίσεις.  



Ο Φόντεν, η χειρότερη περίοδος και η επαναφορά με 3 γκολ σε δυο ματς

Ο Άγγλος επιθετικός θα είχε να θυμάται ως highlight της φετινής σεζόν το χατ-τρικ που είχε πετύχει στο εντυπωσιακό 6-3 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεγάλο ντέρμπι του πρώτου γύρου στο Etihad.

Τους τελευταίους μήνες και κυρίως μετά το Μουντιάλ, έχοντας αντιμετωπίσει και πρόβλημα στον αστράγαλό του, χρειάστηκε να μείνει εκτός. Ο Πεπ δεν ήθελε να ρισκάρει μαζί του. Ο 22χρονος, όσο κι αν ήθελε να παίξει, καταλάβαινε ότι ο Καταλανός προπονητής τον προστάτευε για να ξαναβρεί τον εαυτό του.

Άλλωστε, ο Γκουαρδιόλα στα πρώτα χρόνια της θητείας του στη Σίτι είχε ακούσει πάρα πολλά για τις λιγοστές ευκαιρίες που έδινε στον Φόντεν, αλλά ήξερε ακριβώς πόσο έπρεπε να περιμένει ώστε να δει τον παίκτη να ωριμάζει ποδοσφαιρικά και πνευματικά.

 

 

Μέσα στο 2023 έχει καταγράψει μόλις τέσσερις συμμετοχές ως βασικός σε επίπεδο πρωταθλήματος, βγαίνοντας με αλλαγή στις τρεις από αυτές τις εμφανίσεις, εξαιρουμένης της πιο πρόσφατης με την Μπόρνμουθ εκτός έδρας, το βράδυ του Σαββάτου. Σε επίπεδο Λιγκ Καπ είχε παίξει στον αποκλεισμό από την Σαουθάμπτον τον Ιανουάριο, ενώ, τώρα στο Κύπελλο πρωταγωνίστησε απέναντι στην Μπρίστολ Σίτι με δυο τέρματα για να συμβάλει στο τελικό 3-0.

 

 

Για πρώτη φορά φέτος σκοράρει σε διαδοχικά παιχνίδια, έχοντας βρει δίχτυα και στο Vitality Stadium πριν από μερικές μέρες και ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον εξύμνησε, κάνοντας λόγο για… flabbergastic συνεισφορά από την πρώτη μέρα! Ο κόουτς της Σίτι γνωρίζει πολύ καλά πόσα μπορεί να κάνει ο Φόντεν, τον στηρίζει και συνεχίζει να τον διαχειρίζεται και να τον βελτιώνει.

 

 

«Ήταν η χειρότερη περίοδος της καριέρας μου, γιατί όταν δεν παίζω είμαι εκνευρισμένος. Όλοι όμως έχουν τέτοιες άσχημες περιόδους και το ζήτημα είναι να βρίσκεις τον τρόπο ν’ αντιδράς και να το ξεπερνάς» είπε από την πλευρά του ο Άγγλος ποδοσφαιριστής που έχει πάρει τα πάνω του.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης